perjantai 29. toukokuuta 2015

Vieraiden huomioiminen

Minusta juhlissa kuin juhlissa on hyvin tärkeää että vieraat viihtyvät. Häät ovat monesti aika pitkä juhla ja vieraita saattaa tulla pitkänkin matkan takaa. Vieraiden viihtyvyyteen kannattaa panostaa, haluavathan kaikki hääparit että juuri ne omat juhlat muistetaan mahtavina. Loistavan ohjelman ja ruuan lisäksi kannattaa miettiä seuraavia seikkoja:

1. Vessakorit, lääkkeet

Vessoihin voi varata vieraille kaikkea tarpeellista mitä ei pieneen käsilaukkuun tai housuntaskuun saa mahtumaan. Koreista voi löytyä mm. hiuslakkaa, deodoranttia, varasukkahousut, puuteria, rakkolaastareita, siteitä/tamppooneja, topsipuikkoja, silmätippoja, aurinkorasvaa.. Lisäksi kannattaa varata joitan lääkkeitä kuten särkylääkettä, närästyslääkettä, immodiumia, mahdollisesti antihistamiinia ja kyypakkaus. Lääkkeiden säilytyspaikkaa kannattaa miettiä varsinkin jos juhlissa on lapsia.

Wedding Bathroom Basket: How to put together a bathroom basket with a list of needed supplies & creative saying.
Kuva täältä.

2. Istuma- ja liikkumistila

Pöytiä ei kannata asetella liian lähekkäin jotta vieraat ja tarjoilijat pääsevät kulkemaan esteettä. Pöytiin ei kannata myöskään tunkea liikaa ihmisiä. Kukaan ei varmaan halua istua kesähelteellä kiinni toisen olkapäässä/selässä :D Ahtaissa juhlatiloissa ainakaan huonosti liikkuvia vieraita ei kannata sijoittaa takimmaiseen nurkkaan. Nämä ovat ehkä itsestäänselvyyksiä mutta usein pöydät asetellaan ja koristellaan aika tiukalla aikataululla niin kannattaa nämäkin pitää mielessä.

Make a seating chart in a flash with color-coded sticky notes. | 19 Wedding Planning Hacks That Will Save You So Much Time And Money
Kuva täältä.

3. Alkoholittomat juomat

Alkoholia muistetaan yleensä varata riittävästi mutta muistakaa huomioida myös kaikki kuskit, raskaana olevat ja muut jolle alkoholi ei maistu. Kaikkien vieraiden on varmasti myös syytä juoda jotain muutakin kuin alkoholia jotta juhlat ei lopu lyhyeen. Pöydissä olevat vesikannut ovat tärkeät, mutta tarjolla voi olla myös limuja, vissyä, mehua ja vaikka alkoholitonta boolia.

Fruit Slush {refreshing} - Refresh Restyle
Kuva täältä.

4. Ohjelmanumeroiden näkyvyys ja kuuluvuus

Jotkut juhlatilat ovat ikävästi jaettu esim useampaan huoneeseen. Silloin kaikki eivät millään kuule tai näe kaikkia ohjelmanumeroita. Tälloin kannattaisi miettiä ohjelmanumeroiden pitämistä esim ulkona jolloin kaikki mahtuvat samaan tilaan. Myös esim puheiden pitäjille voi antaa mikit ja sijoitella kaiuttimia jokaiseen tilaan jotta kaikki kuulevat puheet.

Walk out through a row of sparklers instead of throwing bird seed or blowing bubbles?
Kuva täältä.

5. Vieraille jotain tekemistä hääparin kuvauksen ajaksi

Useat parit hoitavat nykyään kuvauksen ennen vihkimistä jolloin vieraiden ei tarvitse odotella hääparia. Mikäli kuvaus tapahtuu vasta vihkimisen jälkeen, kannattaa vieraille kehittää jotain ohjelmaa sille ajalle. Vieraat voivat kirjoittaa vieraskirjaa, käydä photo boothissa tai vaikka katsoa hääparista kertovaa kuvaesitystä. Juotava ja pienet suolapalat maistuvat varmasti myös.

Real Weddings - In Bliss Weddings: Waiters in tuxedos served hors d'oeuvres to the hungry guests. Photo credit: Jamie Bodo Photography
Kuva täältä.

6. Selkeä tiedotus mitä ja milloin tapahtuu

Mitään minuuttiaikataulua ei kannata suunnitella, mutta vierailla olisi hyvä olla joku käsitys juhlapäivän tapahtumien kulusta. Seremoniamestarin rooli on myös tärkeä sillä hän voi kuuluttaa porukkaa kasaan kun jotain rupeaa tapahtumaan.

wedding program with wedding party silhouettes and big day timeline, digital, printable file on Etsy, $55.00
Kuva täältä.

7. Allergiatiedot hyvin esiin

Varsinkin allergiset ja erikoisruokavaliota noudattavat arvostavat että ruokiin ja herkkubuffetin antimiin on merkitty selkeästi allergiatiedot. Jos et ole varma esim siitä mitä nameja vegaanit tai keliakikot voivat syödä, säästä namien ainesosaluettelot tai kirjoita ne vaikka pieneksi vihkoseksi karkkibuffan yhteyteen. Catering osaa yleensä kertoa ruuista kaiken mahdollisen, mutta jos teette ruuat itse niin kaikki ainesosat on hyvä olla jossain lueteltuina.

When the question is "What's in it?"  Answer with tablelabels™.  tablelabels™ let everyone know what they're eating.  Perfect for those with food allergies or dietary preferences.    Hosting a Buffet? Attending a Potluck? Tablelabels™ are ideal for home entertainers, community events, catered parties or hostess gifts. Tablelabels™ enhance any tablescape and are so easy-to-use.
Kuva täältä.

8. Taksinumero ja juhlapaikan osoite esiin

Illan tullen voi olla hyödyllistä jos lähitaksin numero, sekä juhlapaikan nimi ja osoite ovat jossain näkyvillä. Kaikkien ei sitten tarvitse soittaa numeropalveluun tai etsiä kaasoja ja bestmaneja käsiinsä päästäkseen lähtemään kotiin.

A sign at the bar with phone numbers of local taxis at the wedding reception. Great idea to make sure your guests get home safely!
Kuva täältä.

9. Viltit, villasukat, varvastossut

Riippuen vähän vuodenajasta ja juhlapaikasta, vieraille voi tarjota myös ihan fyysistä lämmikettä illan viilentyessä tai helpotusta koroilla tanssimisesta väsyneille jaloille. Miksei myös aurinkolaseja jos kyseessä on ulkovihkiminen.

It’s all in the details. So maybe offer some “dancing shoes” in the form of flip flops. | All The Boho Wedding Inspiration You Could Possibly Need
Kuva täältä.

10. Riittävästi henkilökuntaa

Tarjoilijat maksavat paljon mutta niissä ei kannata hirveästi pihistellä. Muuten astioiden blokkaaminen kestää ikuisuuden ja vesikannut ovat koko ajan tyhjät. Tämä kannattaa huomioida etenkin jos ruuat ja tarjoilijat eivät tule cateringin kautta. Ettehän halua että kaasot ja äidit joutuvat yllättäen työvoimaksi.

Kuva täältä.

11. Kiintiövaraus tai alennuskoodi hotelliin

Jos vieraita on tulossa enemmänkin pitkän matkan takaa, kannattaa johonkin hotelliin tehdä alustava varaus tietylle huonemäärälle ja sopia hotellin kanssa jostain pienenstä alennuksesta jota vieraat voivat hyödyntää. Varsinkin kesällä ja suurempien tapahtumien aikaan hotellit saattavat olla jo hyvin aikaisin varattu täyteen, joten kannattaa varmistaa että vieraat pääsevät johonkin yöksi.

Kuva täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥