sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Riitävästi (?) juomaa ja Viron vinkit

Juhlajuomat on nyt haettu, mutta riittävän määrän laskeminen oli aika haastellista. Meidän häistä tulee bilehäät ja alkoholia tulee tarjolle sen mukaisesti. Lisäksi juhlimme aikuisten kesken joten juomien pitää riittää koko vierasmäärälle. Juhlapaikkamme yksi tärkeimmistä valintakriteereistä olikin että sinne saa viedä omat juomat, muuten olisimme menneet vararikkoon :D Emme toki halua että vieraamme ovat aivan naamat mutta ei se juotava saisi keskenkään loppua..

eat drink and be married chalkboard wedding sign | photo: kelianphotography.com
Kuva täältä.
Riittävän alkoholin määrän voi laskea usealla tavalla. Useimmin törmäsin kuitenkin seuraavaan kaavaan: 2 annosta/ ensimmäinen tunti ja 1 annos/ seuraavat tunnit per henkilö. Ruokaviiniä tulisi varata puoli pulloa vierasta kohden. Netistä löytyy monia juomalaskureita, esimerkiksi tällä on helppo laskea juomien litramäärät.

Cateringiltä saimme seuraavan laskelman 90 vieraalle:
Skumppaa 14 pulloa, plus alkoholittomat
Ruokaviinit 31 pulloa valkoviiniä ja 15 pulloa punaviiniä.
Oluet, siiderit ja lonkerot 4 tölkkiä/vieras. Olutta ja lonkeroa enemmän kuin siideriä.
Kahvin kanssa avecit 1.8 litraa likööriä ja 1.8 litraa konjakkia.

Meille ei tule boolia, mutta ostimme blandiksia kuten Batteryä josta voi tehdä drinkkejä. Osa vahvoista on menossa piilopulloiksi vessoihin. Miehen laskelma jonka mukaan jokainen hänen kavereistaan juo Ainakin 20 kaljaa illan aikana hylättiin :D

Meidän viinalaskelma näytti sitten lopulta tältä:

Kuohuviini 20 pulloa
Valkoviini 31 pulloa ja 6 tonkkaa
Punaviini 14 pulloa ja 3 tonkkaa
Olut 10 keissiä
Siideri 4 keissiä
Lonkero 6 keissiä
Jägermeister 2 x 50cl
Fisu 1 x 50cl
Minttuviina 1 x 50cl
Gin 1 x 100cl
Vodka 2 x 50cl
Avecit:
Konjakki 2 x 100cl
Baileys 4 x 50cl
Amaretto 1 x 50cl

Alcohol! Because no great story ever began with a salad // Digital Printable File by Sugar Queens // DIY // Wedding or Party Bar Decor Sign // Fun and Unique // Chalkboard
Kuva täältä.

Pieni Vironmatkaajan opas:

Juomia saa tuoda omaan käyttöön niin paljon kuin haluaa. Kannattaa kuitenkin varmuuden vuoksi varata mukaan jokin todiste hääjuhlasta kuten kutsukortti tai juhlapaikan varausvahvistus.

Passit tai henkilökortit pitää periaatteessa löytyä jokaiselta matkustajalta.

Juomia voi ostaa maista tai laivalta, jolloin ennakkotilaus eli Pre Order on monesti helpoin tapa. Parhaimmassa tapauksessa juomat toimitetaan suoraan autollesi jolloin sinun ei tarvitse muuta kuin ajaa auto sisään ja ulos laivasta.  

Viking Line: Risteilyhinnat täältä. Ennakkotilaushinnat täältä.
Eckerö Line: Risteilyhinnat täältä. Ennakkotilaushinnat täältä.
Tallink: Risteilyhinnat täältä. Ennakkotilaushinnat täältä.

Maista juomat voi hakea esim. SuperAlkosta. Heillä on useita noutopisteitä sataman tuntumassa ja juomat toimitetaan tarvittaessa suoraan satamaan. Maksaa voi etukäteen tai paikanpäällä. Maista ostettuihin tölkkeihin lisätään pantit, 0.10e/tölkki. SuperAlkosta saa alennusta kun ostosumma ylittää jonkun rajan, esim meillä reilun 700e ostoksista tuli 2% alennusta.  

Jos auton ajaa laivasta ulos Tallinnan päässä, autosta tulee löytyä seuraavat turvavarusteet:
- varoituskolmio
- jauhesammutin (1kg)
- kaksi pyöräkiilaa
- ensiapuvarusteet
- heijastinliivi

Lisäksi pitää olla todistus suomalaisesta liikennevakuutuksesta ja maan tunnus (FIN) joko rekisterikilvessä tai tarrana. Lisätietoja täältä ja täältä.

Jos olet liikkeellä laina/vuokra-autolla, mukana pitää olla omistajalta maastavientilupa. Periaatteessa myös jos auto on jonkun rahoitusyhtiön omistuksessa.

Kannattaa tarkistaa rekisteriotteesta auton maksimikantavuus (ota huomioon myös bensa ja kyytiläisten paino), jotta auto kestää juomalastin kuljetuksen.

Jos auton tilavuus mietityttää muuten kuin painon suhteen, laita Googleen "kuinka monta lavaa/keissiä/koppaa/olutlaatikkoa mahtuu merkki/malli -autoon?" Yllättävän monesta autosta löytyy tarkat selvitykset :D

Jos laivailu ei innosta ja asuu kaukana satamasta, voi juomia tilata Virosta myös suoraan kotiovelle. Tilaus onnistuu ainakin seuraavien nettisivustojen kautta:

2 kommenttia:

  1. Jos noista kolmesta pitää valita, niin viinahuuto. EU:n paskin viinakauppa kantsuu unohtaa ja kyytipoika on kallein näistä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥