lauantai 27. syyskuuta 2014

Häät suunnitteilla -kurssi

Osallistuin tänään Espoon työväenopiston järjestämälle Häät suunnitteilla -kurssille. "Kurssi" oli siis kolmen tunnin luento/ keskustelutilaisuus. Työväenopisto kuvaili kurssia näin:


"Oletko menossa naimisiin lähiaikoina, tai lähivuosina? Tule kuulemaan, mitä ammattilaisella on asiasta kerrottavanaan ja kysymään sekä jakamaan kokemuksia ja ideoita muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Tämän päivän jälkeen moni mieltä askarruttanut asia on saanut vastauksen. Ovatko suunnitelmat jo hyvässä vauhdissa, mutta haluaisit kenties saada juhlapalvelualan ammattilaisen näkökulmaa ja vinkkejä mm. ruokatarjoilun järjestämiseen, tai vaikkapa juhlajuomiin ja juomamenekkiin? Arvotko juhlatilaan soveltuvan istumajärjestyksen ja pöytäkoristeiden kanssa, tai mietityttääkö aikataulu juhlapäivänä. Vai oletko kenties vasta suunnitelmien alkutaipaleella, etkä tiedä mistä lähtisit liikkeelle."

Lähdin kurssille avoimin mielin kuulemaan jos saisin uusia näkökulmia ja vinkkejä järjestelyihin. Mitään varsinaista kysyttävää minulla ei ollut. Kurssilla oli kymmenkunta osallistujaa, joista muutama kaasoja ja loput morsiamia. Kaikkien häät olivat toki erilaisia ja suunnitelmat eri vaiheissa, mutta keskustellut aiheet koskettivat varmaan kaikkia ainakin jossain määrin.

##kaçak gelinler##

Kurssin vetäjä oli Juhlapalvelu Gourmanden omistaja, ja saimmekin paljon käytännön vinkkejä juuri cateringin näkökulmasta. On kyllä ihan eri asia tavata cateringin edustaja kasvotusten, kuin vain lähetellä tarjouspyyntöjä sokkona nettisivujen perusteella. Itse olin sivuuttanut kyseisen cateringin täysin nettisivujen vuoksi, mutta nyt olenkin heistä erittäin kiinnostunut :D Ja kyseessä ei siis missään nimessä ollut mikään Gourmanden markkinointitilaisuus.

Vinkkejä tältä illalta:

- Tarjoilijoita voi pyytää myös sytyttämään ja vaihtamaan tuikkuja.
- Sokerimassakakun jossa tukirakenteita ja välilevyjä voi leikata vieraille valmiiksi lautasille.
- Aikataulu cateringin näkökulmasta: esimerkiksi ruokailun jälkeen kahvi aikaisintaan tunnin päästä jotta kaikki ehditään korjata ja blokata pois.
- Koristeiden määrä ruokapöydissä: ruokailuvälineet, kolme lasia, vesikannu, servetti ja viinipullot vievät yllättävän paljon tilaa. Kukka-asetelmia riittää yleensä yksi per kahdeksan henkilön pöytä.
- Pöytien väliin vähintään 1.5m tilaa jotta tarjoilijat mahtuvat kulkemaan ja kaikki pääsevät paikoilleen vaivattomasti.
- Viinilaseihin kannattaa kehitellä jotkut nimilaput jos halutaan käyttää oikeita laseja koko illan.
- Skumpat ja valkkarit viilenemään ajoissa, kylmätilaa yleensä rajatusti ja catering voi tarvita juhlapaikan jääkaappeja.
- Cateringiltä kanttaa kysyä onko heillä lainata tuikkukippoja, maljakoita jne.

                               My wedding planee

Kaiken kaikkiaan ihan kiva kolmetuntinen, mutta kurssi olisi ihan hyvin voinut olla laajempikin. Esimerkiksi kolmelle kerralle jaettuna asioita oltaisiin voitu käsitellä syvemmin. Tokihan tuohon samaan tarkoitukseen voi palkata sen hääsuunnitelijan, mutta tämä olikin vähän niin kuin budjettiversio siitä.

Bonuksena vetäjä oli tuonut maisteltavaksi ranskalaista suklaakakkua ja feta-pinaattipiirakkaa. Itsehän en niitä voinut syödä mutta hyviltä ne näyttivät. Kurssin hinta oli 15e ja olisi sen voinut huonomminkin käyttää :D

                                Assessoria de Eventos | Speciallitè | via Facebook

Kuvat: weheartit.comEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥