keskiviikko 12. elokuuta 2015

Meidän häät: Juhlapaikan koristelu

Saimme juhlapaikkamme Björkhemin avaimet jo juhlia edeltävänä torstaina iltapäivällä. Haimme yhden ylimääräisen vuokrajääkaapin Klaukkalasta, servetit cateringin toimistolta samalta suunnalta sekä laitoimme pöydät paikoilleen. Onneksi tämän kaiken sai tehtyä jo torstaina sillä pöydäthän eivät mahtuneet lainkaan kuten olin suunnitellut, ja ilta menikin pöytäkarttaa uudelleen sommitellessa. Torstain aikana saimme myös suurimman osan juomista juhlapaikalle ja jääkaappeihin jäähtymään. Björkhemissä on yhteensä neljä jääkaappia mutta ihan tehokkaasti nekin saatiin täyteen. Lisäjääkaappi oli sellainen josta vieraat saivat hakea juomaa itse, niin ei tarvinnut säätää jääpalojen eikä sinkkivatien kanssa.Perjantai-aamuna lähdin liikkeelle yhdeksältä, noudin kukat kukkakaupasta, lastasin auton täyteen tavaraa ja ajelin juhlapaikalle. Häätavaraa oli kertynyt kohtuullisen paljon ja ajoreissuja joutuikin tekemään "muutaman". Puku ja muut tarvittavat asusteet veivät myös aika paljon tilaa autossa viimeisellä kierroksella. Onneksi meillä oli hyvä jengi avustajia, sillä hommaa riitti. 

Rakensimme kaasoni kanssa jo pelkkää karkkibuffaa pari tuntia.Photoboot laitettiin paikoilleen juhlapaikan eteistilaan.Vessoihin sijoitettiin vessakorit, altaiden eteen olin ostanut vaaleanturkoosit matot, käsisaippuat ja vessapaperit vaihdettiin. Rakkaus-lambia olin itseasiassa hillonnut kaapissa jo vuodesta 2013, sillä en voinut silloin arvata että sitä tulisi myös tänä kesänä myyntiin :D


Pöytäliinat silitettiin paikanpäällä. Kaitaliinat, tuikkukipot ja palapeilit timantteineen laitettiin paikoilleen. Maljakot piti täyttää vesihelmillä ja kukat leikata oikeaan mittaan.Myös tämä hemmetin hirvenpää piti koristella :D


Ulos pystytettiin valkoinen juhlateltta, sillä sää näytti alkuun epävakaiselta.


Astiat saapuivat neljän pintaan ja katoimme aterimet sekä lasit valmiiksi pöytiin. Videotykki viritettiin paikolleen ja kattoon ripustettiin lisäksi parikymmentä pompomia.


Lahja/juomapöytä koristeltiin. Lahjapöydän taustalle tuli kuvakollaasi meidän Vegas vihkimisestä sekä vihkitodistus sitten kun salaisuus oli paljastettu. Saimmekin muutamia lahjoja sekä kukkia, vaikka olimme siis toivoneet avustusta häämatkatilille. Onneksi olin varannut niille tilaa ja muutaman ylimääräisen maljakon :)


Servetit piti taitella. Paikkakortit, ohjelmaviuhkat, viesti hääparille-laput ja nenäliinat laitettiin paikoilleen.Tuolit koristeltiin. Koristeena toimi neljään osaan leikattu Ikean valoverho ja timanttinauhasta sekä ponnarista koottu rusetti


Lisäksi kaiuttimet piti virittää ja tekniikka testata. Yöpala piti käydä tilaamassa ja hakea loput juomat. Kaikki hääpäivän aikana tarvittavat tavarat kuten iltapalan kertakäyttöastiat ja tuikut laitettiin jemmaan. Tanssilattia piti koristella ja discopallo asentaa paikoilleen. Opastekyltit vietiin paikoilleen tienvarsiin. Valokuvaajatkin pyörähtivät pikaisesti juhlapaikalla ja kakuntekijä kävi tuomassa kakun jääkaappiin.

Tähän kaikkeen meni kymmeneltä henkilöltä kymmenen tuntia! Mutta kaikki oli lopulta juuri niin kuin pitikin ♥ Hauskinta oli varmaan nähdä oma isä virittämässä tuolikoristeita ja bestmanin tuska kun hän taitteli servettejä :D

Kuuden aikaan kun kaikki loputkin hääseurueen jäsenet ehtivät töistään paikalle, meillä oli kenraaliharjoitus seremoniasta ja mitä tapahtuu sen jälkeen. Sen jälkeen kävimme vielä kaiken kertaalleen läpi ja mies lähti ostamaan Verkkokaupasta puuttuneita piuhoja. Sitten oli vaan pakko luovuttaa ja luottaa siihen että kaikki on valmista. Puoli kahdeksan maissa pääsimme kaasojeni kanssa lähtemään kohti Hämeenkylän kartanoa jossa yövyimme. Matkalla poikkesimme vielä Myyrmanniin syömään.

Hotellilla oli pakko poksauttaa shamppanjapullo auki jotta saatiin sykkeet tasaantumaan :D Sitten annoinkin kaasoilleni lahjat ja sain itse selata polttarikansiota. Joimme ehkä vähän myös seuraavalle aamulle tarkoitettuja skumppia ja nukkumaan maltoimme mennä kahdentoista maissa. Ilman kyseistä "rentoutusta" en olisi kyllä saanut untakaan, niin hektinen päivä oli takana.Eli vinkkinä:
- varaa hyvät apujoukot
- varaa riittävästi aikaa, vapaapäiviä jos mahdollista
- varaa talkooeväitä
- muista syödä ja juoda myös itse :D
- tee mahdollisimman paljon valmiiksi jo etukäteen
- tee ja anna hyvät ohjeet, kaikki kysyvät sinulta koko ajan jotain
- hyvin suunniteltu on puoliksi tehty 

4 kommenttia:

 1. Niin kaunista! Mistä olet ostanut tuon karkkibuffetpöydän päällä olevan blingbling-kankaan? :) -pippuri88-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen ostanut kankaan facen hääkirppikseltä, mutta vastaavaa näyttäisi löytyvän Ebaysta hakusanalla sequin fabric :)

   Poista
 2. Ei sulla sattuis olemaan noita tuolinpäällisverhoja vielä tallessa? :D nelffutus@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo valitettavasti, sain myytyä heti häiden jälkeen :D Luulisi että esim Ikeasta löytyisi jotain vastaavia :)

   Poista

Kiitos kommentista! ♥