sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Pompom-tehtailua

Tällä viikolla on ollut käynnissä kunnon pompom-tehdas. Pompomeja voi tehdä varmasti monella tapaa, mutta luotin kerran kokeiltuun ja hyväksi havaittuun ohjeeseen.

Pompomeihin tarvitaan tylliä tai organzaa, (silkki)nauhaa, sakset ja pahvia.


Kangas kannattaa leikata noin 15cm levyisiksi suikaleiksi jos sen on ostanut metritavarana esim Eurokankaasta. Tylliä myydään myös valmiiksi kapeissa rullissa joka voisi olla kätevää tähän tarkoitukseen (esim. Nappikauppa Punahilkassa). Vinkkinä myös Tallinnan käsityökauppa Karnaluks jossa on hurja määrä erivärisiä tyllejä ja huomattavasti edullisemmin kuin suomessa ;)


Pahvista leikataan ympyrä jonka keskelle aukko, kuten donitsi. Mitä isompi ympyrä, sitä isompi pompomi.


Nauhasta leikataan pätkä, mieluummin liian pitkä kuin lyhyt jotta pompomeja voi ripustaa eri korkeuksiin. Nauha asetetaan donitsien väliin.Kangasta kieputetaan donitsin ympärille riittävästi riippuen kuinka ison/tuuhean pompomin haluaa. Neljällä parimetrisellä kankaanpätkällä sai jo aikaiseksi hyvännäköisiä palleroita. Pompomin reunat leikataan varovasti auki ja nauhat solmitaan mahdollisimman tiukalle. Pahvit pujotetaan varovasti pois.Lopuksi pompomi pöyhitään muotoonsa ja rönsyilevät reunat voi vielä leikata pois.Pompomit aion laittaa esim kattoon roikkumaan Ebaystä tilaamani timanttinauhan kanssa.

99ft-Wedding-Party-Iridescent-White-Garland-Acrylic-Crystal-Beads-Strands-30M
Kuva täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥