torstai 19. maaliskuuta 2015

Catering tapaaminen

Cateringimme Juhlapalvelu Gourmande löytyi aikalailla sattumalta. Osallistuin syksyllä Espoon työväenopiston Häät suunnitteilla -kurssille, jota Gourmanden omistaja piti. Luin netistä hyviä kokemuksia Gourmanden kasvisruuista ja laitoinkin heille tarjouspyynnön. Menuehdotelma joka oli juuri minulle räätälöity vakuutti minut lopullisesti siitä että tämä on juuri oikea catering meille.

Kuva täältä.

Tällä viikolla meillä oli sunnittelupalaveri Gormanden omistajan kanssa. Ajelimme Palojoelle jossa heidän toimistonsa sijaitsee. Tapaamisessa kävimme läpi tärkeitä juhlapäivään liittyviä asioita:

1. Menun lopullinen valinta. Tarjouksen yhteydessä sain kaksi menuehdotelmaa joista valitsimme yhdistellen parhaat vaihtoehdot. Vegaaniystävällinen menumme näyttää tältä:

Jokirapucaesarsalaatti, valkosipuli-yrttipaahdettuja leipäkuutioita ja caesar-kastike
Vihersalaatticocktail, cantaloupe-melonia, tuoreita mansikoita, pähkinäsekoitusta ja balsamicosiirappia (+ Brie-juustoa)
Paahdettuja, marinoituja kasviksia (mm. paprika, munakoiso, fenkoli)
Raikas korianteri-qvinoasalaatti, kuivattuja karpaloita ja paahdettuja pinjansiemeniä
Tomaatti-avocadosalaatti ja marinoitua punasipulia
Falafel-pyörykät a la Fafa's ja tsatsiki
Rosmariinifocaccia, artisokkatahna ja voi
***
Persiljamarinoitua härän paahtopaistia ja tumma chiantikastike
Paahdetut varhaisperunat ja bataattia
Vegeille: Herkkutattirisotto, tryffeliöljyä ja tuoreita yrttejä (+parmensania)


Kuva täältä.

2. Aikataulu. Sovimme että astiat toimitetaan meille juhlapaikalle etukäteen, jotta saamme tehtyä kattauksen itse. Sovimme monelta catering saapuu ja poistuu juhlapaikalta sekä ruokailun ja kahvin suunnilleen kellonajat. Sovimme myös että astiat noudetaan juhlapaikalta seuraavana päivänä jotta vierailta ei tarvitse ottaa viinilaseja käsistä kun catering poistuu :D

Kuva täältä.

3. Tarjoilijoiden määrä päätettiin vierasmäärän mukaan. 90 henkilölle tarve on 3 tarjoilijaa.

4. Pöytäliinat, servetit ja somisteet. Pöytäliinat meillä on omasta takaa, cateringiltä otin kuitukankaiset servetit sekä buffapöydän liinoituksen sisältäen helmaliinan. Sovimme myös buffapöydän somistamisesta. Cateringiltä olisi ollut mahdollista saada lainaan myös mm maljakoita ja sinkkivateja juomille.

Kuva täältä.

5.  Juomien tarjoilu ja määrät. Sovimme skumpan ja ruokaviinien kaadoista. Laskimme myös alkoholin menekkiä 90 aikuiselle:

Skumppaa 14 pulloa, plus alkoholittomat
Ruokaviinit 31 pulloa valkoviiniä ja 15 pulloa punaviiniä. Tarjoilijat kaatavat ensimmäisen kaadon ja pullot jäävät pöytiin.
Oluet, siiderit ja lonkerot 4 tölkkiä/vieras. Olutta ja lonkeroa enemmän kuin siideriä.
Kahvin kanssa avecit 1.8 litraa likööriä ja 1.8 litraa konjakkia.

Juomia meille tulee joka tapauksessa enemmän, mutta oli kiva kuulla suuntaa-antavat määrät.

Kuva täältä.

6. Lopullisen vierasmäärän ja erikoisruokavalioiden ilmoittamisen takaraja. Meillä noin kaksi viikkoa ennen juhlia.

Kaiken kaikkiaan jäi hyvin luottavainen fiilis cateringin toimintaan enkä malta odottaa että pääsen syömään menumme ruokia. ♥

Kuva täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥