keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Morsiuskuntoon 2015 osa 4

Morsiuskuntoon 2015 viimeinen rutistus on lähdössä käyntiin. Neljä kuukautta häihin mutta vain kaksi huomenlahjakuvauksiin. O-ou sanon minä :D Olen ollut kevään aikana jo kaksi kertaa pitkään kipeänä, liekö häästressillä osuutta asiaan.. Joka tapauksessa hyvin kulkenut treeni on joutunut tauolle ja tuntuu että joudun taas aloittamaan "alusta".

Kuva täältä.
Onneksi jokakeväinen kesäkuntoon tähtäävä Herkuton huhtikuu on täällä! Joku saattaa muistaakin konseptin menneiltä vuosilta Radio NRJ:ltä. Juontaja Kristaana Komulainen innosti ihmisiä olemaan ainakin yhden kuukauden vuodesta herkuttomalla, ja itsekin olen osallistunut tähän ensimmäisen kerran jo vuonna 2004. Kuukauden herkuttomuus keväällä antaa mukavasti virtaa ja kannustaa kesäkunnon tavoittelun loppurutistukseen. Itse tunnustaudun maailman suurimmaksi sokeriaddiktiksi, joten ainakin minulle kuukauden herkuttomuudesta on todellakin hyötyä. Ja kuinka ihanaa on sitten nauttia vappubrunssilla ansaituista herkuista! :)

Kuva täältä.
Herkuttoman huhtikuun idea on siis karsia kuukauden ajaksi kaikki ylimääräiset herkut ruokavaliosta pois. Harmittavasti pääsiäinen osuu usein juuri huhtikuulle, mutta suklaamunat ym. voi tietenkin säästää toukokuulle jos niitä on ehdottomasti saatava. Herkkujen määrittely on jokaisesta itsestään kiinni. Minulla herkuttomaan huhtikuuhun kuuluvat kaikki karkit, sipsit, leivonnaiset, jäätelöt, limut, pitsat, hampurilaiset, vaaleat leivät ja myös alkoholin jätän minimiin. Jokaisen kannattaa toki määritellä herkuiksi juuri ne omat paheensa, ne joiden syömisestä tulee aina vähän huono omatunto.

Kuva täältä.
Sokeri ja kaikki rasvainen ruoka ovat salakavalan koukuttavia. Herkuttomalle huhtikuulle kannattaa siis lähteä hyvin valmistautuneena. Pitää syödä riittävästi ja riittävän usein jotta ei sortuisi mielitekoihin. Kannattaa varata kotiin myös esimerkiksi kuivattuja hedelmiä pahimman sokerinhimon taltuttamiseksi, vaikka niitäkään ei kalorimäärän takia kannata pussitolkulla napostella. Tuoreet heldelmät on yleensä ottaen aika hyvä sokerinkorvike, uskokaa pois! Plus että kun on ollut pari viikkoa ilman sokeria, alkavat hedelmätkin maistua ihan eri tavalla hyviltä :)

Kuva täältä.
Herkuttoman huhtikuun pointtina ei toki ole että toukokuussa sitten syödään herkkuja kaksin käsin. Itselläni ainakin kuukauden herkuttomuus ja sen tuoma hyvä olo ovat saaneet herkuttelun vähenemään useaksi kuukaudeksi. Herkuton huhtikuu on haaste, johon voi haastaa ystävä- tai vaikka työporukan. Ryhmähenki antaa voimaa jaksaa haasteen parissa ja jos se ei ole riittävä motivaattori niin ainahan panoksia voi korottaa esimerkiksi rahasakolla. Itse lupasin maksaa sulhaselle 100e jos sorrun!

Toivottavasti tämä entisestä tiukennettu ruokavalio ja tiheä treenitahti tuovat vihdoin ne piilossa lymyilevät vatsalihakset esiin :D

Kuva täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥