perjantai 13. helmikuuta 2015

Minun vai Meidän häät

Miehen eli sulhasen innokkuudesta ja osallistumisesta hääjärjestelyihin on varmaan niin monta versiota kuin on hääparejakin. Kuitenkin kun olen seurannut keskusteluja lähipiirissä ja hääpalstoilla, tuntuu hääjärjestelyt olevan enemmän morsiamen harteilla. Näin siis meilläkin, sulhasen häiden eteen tekemät asiat on laskettavissa suunnilleen yhden käden sormilla :D Eikä siinä mitään, itsehän rakastan juhlien järjestämistä. Onglema on vain että minusta tuntuu että järjestän Minun häitä, en Meidän.
Kuva täältä.

Sulhasen mielestä ensinnäkin hirveän rahamäärän tuhlaaminen yhteen päivään on täysin järjetöntä. Ja onhan se. Hääbudjetillamme maksaisi jo vaikka käsirahan asuntoon, pienen auton, ammattikoulutuksen n. 70lle nuorelle (worldvision.fi) ja vaikka mitä muuta. Mutta kun häät nyt vaan maksaa ja pakkohan sitä on kerran elämässään saada järjestää juuri sellaiset häät kun itsestä tuntuu! Eikö niin?

Kuva täältä.

Sulhasella ei myöskään ole mitään käsitystä hääjärjestelyiden aikataulusta, vaikka olen siitä useaan otteeseen yrittänyt kertoa :D Kaikki on hänen mielestään hoidettu hirveän ajoissa, vieläkin hän väittää ettei ole mikään kiire kun on vielä "niin paljon aikaa". Siis alle puoli vuotta. Olisipa muuten hauska nähdä millaiset häät hän saisi aikaan kun aloittaisi järjestelyt vasta NYT.

Kuva täältä.

Yksi asia josta sulhanen kuitenkin tuntuu olevan innoissaan on polttarit. Hän on jopa jo lähettänyt kutsuttavien listan bestmaneille, tosin bestmanien painostuksesta. Ja bestmanit hän siis valitsi joulukuun loppupuolella. Omat kaasonihan olen valinnut jo kahta vuotta ennen hääpäivää :D Polttarihomma ihmetyttää minua siksi, että sulhanen on ollut mukana järjestämässä ystävilleen mitä "hirveämpiä" polttarijuttuja ja oletin hänen pelkäävän kostoa. Hänen ystävänsä ovat saaneet "kärsiä" muun muassa rintakarvojen vahauksesta, benji- ja laskuvarjohypyistä, kokovartalo-kultapuvussa kulkemisesta pitkin kaupunkia.. Minuakin jännittää enemmän sulhasen polttarit kuin omani.

Kuva täältä.

Joihinkin asioihin olen sentään saanut sulhaselta kommentteja, kuten ruokaan ja sormukseen. Ruuan suhteen otin toiveet huomioon, sormuksen suhteen en :D Puvun mies on luvannut hoitaa itse, mutta senkään eteen ei tietääkseni ole mitään tehty. Aikaa on kuulemma. No onneksi 2/3 bestmaneista on naimisissa, joten heiltä varmaan tulee vinkkiä niin vuokrauspaikan kuin aikataulunkin suhteen.

Kuva täältä.

Niin ja onhan mies ollut katsomassa juhlapaikkaa kanssani, sekä hän toimi kuskina kun hain hääpukuani. Lisäksi hän on askarrellut rautalankavarsia hääkimppuni "kukkiin", Melkein hoitanut meille dj:n, ostanut postimerkkejä save the date kutsuihin, maksanut Yhden karkkibuffa-astian ja tutkinut häämatkan lentojen hintoja. Siinä se :D Paitsi että joo, hän on sanonut töihin häistä ja ilmoittanut että lähdemme häämatkalle pian niiden jälkeen. Se on jo paljon se!

Kuva täältä.

Tärkeintä tässä häähössötyksessä on tietenkin se itse asia eli naimisiin meno herra oikean kanssa. Täytynee olla siis tyytyväinen että on sellaisen ihmisen löytänyt ja että molemmat haluavat naimisiin vaikka toinen ei niin järjestelyihin osallistuisikaan. Niin ja turha hänen sitten itkeä kun väärän merkkistä olutta ja ilmeellisiä ohjelmanumeroita, ei voi ainakaan väittää ettei ole kysytty :D


Kuva täältä.


4 kommenttia:

 1. Oon kyllä kans todennu et aika morsian-painotteista tää hääsuunnittelu on :D meillä sulhanen puhuu eniten juomanhakureissusta Tallinnaan, jonne hän lähtee bestmanien kanssa. Mutta kyllä kai me ollaan päätökset tehty yhdessä, minä vaan hössötän aika paljon enemmän häistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei innostuta edes juomanhakureissusta kun sulhanen tajusi että joutuu kuitenkin olemaan kuskina :D On tää hössötys kuitenkin aika ihanaa <3

   Poista
 2. Miesten voi olla vaikea osallistua hääsunnitteluun, koska ainoa hääsanaston tuttu sana on "Polttarit". Me teimme miehille suunnatun sanakirjan, jossa miehet saavat vähän valaistusta hääsanojen sisältöön.

  Tärkein ja pelottavin sana lienee "Bridezilla":
  "Omasta morsiamesta voi häiden lähestyessä kuoriutua Bridezilla. Bridezilla on hullu häämorsian, joka käyttäytyy normaalista poikkeavalla tavalla itkemällä, potkimalla, raivoamalla tai muuten täysin käsittämättömästi ilman varsinaista syytä. Ominaisuus katoaa vihkivalan jälkeen – useimmiten."

  Tästä linkki sulhasen sanakirjaan:
  http://blackouthair.fi/blog/sulhasen-sanakirja/

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥