maanantai 23. helmikuuta 2015

Kutsujen suunnittelua

Kutsut on tietty tärkeä osa häitä, niillä voi viestiä vieraille tulevien juhlien teemasta ja tunnelmasta. Meidän kutsuihin olin ajatellut väreiksi hopeaa ja turkoosia, mahdollisesti satiininauhaa tai strassisomisteita, kiekuraista tekstiä ja tietenkin jotain kimaltavaa.

Kutsujen lähetykseen ja ilmoittautumisten odottamiseen liittyy myös oma jännityksensä. Meneekö kutsut perille, mitä mieltä niistä ollaan, ollaanko kutsuttu oikeat ihmiset, tuleeko vinkunaa lasten/aveccien/kummin serkun kaimojen kutsumatta jättämisestä, muistaako vieraat ilmoittautua ajoissa..

Kuva täältä.
Sen lisäksi että kutsut ovat hienot, niiden tulisi sisältää riittävästi infoa:

- mitä, missä, milloin
- ketä kutsu koskee (lapset, avecit)
- lahjatoiveet
- saapumisohjeet, parkkiohjeet
- yöpymismahdollisuudet
- kaason/bestmanin yhteystiedot?
- dresscode
- miten ja milloin tulee ilmoittautua

LOVE this idea for a wedding invitation card. Add a Song Request card to send back with your RSVP then the music playlist will be what everyone wants to listen to!
Kuva täältä.

Kutsujen toteutustavasta olen muuttunut mieltäni monesti. Ensin halusin ehdottomasti askarrella ne itse. Ajattelin että se tulisi halvemmaksi ja olisi kiva jos kutsuissa näkyisi oma panostus. Suunnitelmissa oli jotain tällaista:

Kuva täältä.
Kuva täältä.
Askartelun suhteen tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin. Loppupeleissä se ei luultavimminkaan olisi tullut halvemmaksi, sillä haluamani materiaalit olisivat kuitenkin kustantaneet aikalailla. Lisäksi yli 60:n kutsun omin pikku kätösin väsääminen ei sittenkään kuulostanut niin kivalta :D

Toiseksi mietin kutsujen tilaamista netistä. Noita tilauspaikkojakin on miljoonia, aina kotimaisesta nowandforeveristä mitä ihanimpiin jenkkisivustoihin. Myös Vistaprintillä on ihan kivoja malleja ja mikä parasta hyviä tarjouksia. Mutta en vain millään osannut päättää kaikista ihanista vaihtoehdoista, plus en taaskaan olisi tyytynyt edullisimpaa malliin joten pelkät kutsut postituksineen olisivat tulleet kustantamaan vaikka kuinka ja paljon.. Tämän tyylisiä kuitenkin kuolasin:

Eat Drink Be Married Glitter Sparkles Rehearsal Dinner Printable Invitation | Custom Elegant Wedding Party Invite | PRINTED CARD / jpg / pdf
Etsy 
Gatu
We Do Wed - Signature Letterpress Wedding Invitations - Chewing the Cud - Black : Front
Wedding Paper Divas
Fantasia taskukortti, metallinhohto hopea, Cosmopolitan
Now&Forever

Jos olisin teettänyt kutsut alusta lähtien omien ideoiden perusteella, olisin varmaan tilannut ne MakeaDesignista. Tosi kivoja malleja ♥ 

Savet the date-kutsut tilasin Ifolorilta ja annoimme tai lähetimme ne noin puolta vuotta ennen bileitä. Niinpä ajattelinkin että voisivatko varsinaiset kutsut sitten olla täysin sähköisessä muodossa?

Sähköisiä kutsuja/hääsivustoja voi luoda ainakin seuraavilla:

- Morsiusappy 29,90€
- Iltalehden hääsivut ilmainen
Appy Couple 39$
- Juhlat.fi ilmainen
- Wedding Window ilmainen (alkaen)

Hääsivuille halusin seuraavia elementtejä:

- ilmoittautuminen: erityisruokavaliot, allergiat ja biisitoiveet
- lahjalista ja lahjan varaus
- saapumisohjeet
- bestmanien ja kaasojen esittely
- tietoja hääparista
- vieraiden ottamien kuvien jako

Sähköiset, valmiille pohjille luodut kutsut, on myös helppo tapa välttää tällaisia lausahduksia jotka eivät vaan ole yhtään meidän tyylisiä: "Tarjolla muutakin kuin kahvia, juhlimme ilman lapsia" tai "Lahjan kanssa ei tarvitse huokailla, sillä säästöpossumme tahtoisi ruokailla". :D

Loppujen lopuksi päädyin jenkkiläiseen Appy Coupleen, joka kustansi 35$ ja on käytössä niin kauan kuin itse haluaa. Sivut ovat helppokäyttöiset ja teemoja löytyi runsaasti. Ratkaiseva tekijä oli kuitenkin juuri oikeanlaisen (=paljon timantteja) kutsupohjan löytyminen, muutoin mikä tahansa yllä mainituista sivustoista olisi toiminut. Lahjalistan loin suomalaiselle Lahjalista.net -sivustolle jonka linkitin taas Appy Coupleen. Tässä linkki valitsemani teeman nettiversioon, alla mobiilinäkymä.

Tyyli: Carnegie hall

Appy Couplen avulla luodaan siis sekä netissä toimivat hääsivut että puhelimessa toimiva appi. Vieraat voivat jakaa ottamansa kuvat suoraan apin avulla meille ja muille vieraille. Suuri osa sivustosta on englanniksi, mutta en koe sitä ongelmana. Luultavasti lähetämme kuitenkin vanhemmille vieraillemme, joilta englanti tai netin käyttö ei niin luonnistu, ihan oikeat kutsukortit. Ne täytyy sitten kehittää jostain. Nyt täytyisi sitten keksiä millä lähetämme nettisivujen osoitteen vieraille? Tekstiviestillä?

Kutsujen lähetykseen liittyen tässä vähän apuja vieraslistan laadintaan:

Kuva täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥