keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Wanted: vegaaniystävällinen catering

Cateringin valinta oli minulle tähän mennessä hääjärjestelyiden vaikein päätös. Valintaan vaikutti ruuan tyyli, kokonaishinta ja oliko juhlapaikkamme cateringille entuudestaan tuttu. Ruuan suhteen valintaan vaikutti myös oma vegaaniruokavalioni, haluan että osa menusta on kokonaan vegaanista.

Monet ruuat ovat onneksi "luonnostaan" vegaanisia, esimerkiksi välimeren maista tutut viininlehtikääryleet, hummus, marinoidut oliivit, valkosipulit, artisokat jne.jne. Eli vegaaniruuan saa kyllä helposti sulautettua muun ruuan joukkoon ja tyyliin. Ainakaan en halua että vain minua varten valmistetaan jokin onneton kasvisannos.

Pääkaupunkiseudulla on pari ihan kokonaan vegaanista cateringia, mutta koska sulhanen haluaa pöytään myös liharuokia, eivät ne tule kysymykseen. Vai voikohan ruokia tilata kahdesta eri paikasta? :D

Vegaani/ kasviscateringejä ovat ainakin:

Veganissimo
Silvoplee
Soul Mama's Kitchen
Kruska

Wedding Catering

Cateringin osuus on suurin kuluerä koko häissä, joten hinnalla on luonnollisesti väliä. Kokonaishintaa kerryttävät menun lisäksi monet tekijät. Cateringilta tarvitsemme kaikki astiat, sillä niitä juhlapaikallamme ei ole. Lisäksi tietenkin tarjoilijat, mahdollinen iltapala, kahvit, kuljetukset jne. Pöytä- ja lautasliinat hommaan näillä näkymin itse, kakku tulee muualta.

Lisäksi ottaisin mieluusti cateringin jolle juhlapaikkamme on jo entuudestaan tuttu. Toki juhlapaikkaan voi käydä tutustumassa yhdessä cateringin edustajan kanssa jos näin ei ole.

Ainakin näille cateringeille juhlapaikkamme Björkhem on tuttu:

Hupli pyysin tarjouksen
Sweet pepper pyysin tarjouksen
Annin juhlapalvelu
Kinkerikokit

Wedding Catering Ideas for the Budget Conscious Bride

Monen cateringin häämenu tuntui olevan perus-suomalainen kalainen buffet, joka ei ole sulhasen eikä tietenkään minunkaan makuuni. Kartoitin meille mahdollisesti sopivia cateringejä heidän valmimenujensa, sekä nettipalstojen suositusten perusteella. Tarjouspyyntöjä laitoin menenmään kymmenkunta ja aika fiilispohjalta.

Näistä löysin positiivisia kommentteja kasvisruuan osalta:

- Hima & Sali oli loppuunmyyty
- Eatbest oli loppuunmyyty
Soupster catering pyysin tarjouksen
- Ateriax catering pyysin tarjouksen
- Share catering pyysin tarjouksen
- Manodeli catering pyysin tarjouksen
- Kp-catering pyysin tarjouksen
- Juhlapalvelu Gourmande pyysin tarjouksen
Fafa's catering
Välimeren pidot
Sandro
Catering kaikille aisteille

Supplying you with that fantastic New York City eating experience

Cateringien läpi käyminen ja tarjouspyyntörumba olivat tosi raskasta hommaa. Ainakin minulle, kun en ruokavaliostani johtuen voinut valita mitä tahansa paikkaa. Tarjouksia oli hankala verrata keskenään, sillä yksi paikka laskutti vesikarahveista, toisella ne kuuluivat astiaston hintaan jne. Excel taulukko oli vertailussa tosi tarpeellinen.

Cateringin valintaan liittyen annetun tarjouksen tyyli ja sisältö vaikuttivat huomattavasti. Suurin osa lähetti vain perus menunsa ja maininnan että näitä voidaan kyllä muokata. No sitähän minä alunperin yritin kysyä, että onko teillä minulle sopivaa ruokaa :D Välillä minusta jopa tuntui että jos en halua pärjätä omaa hääpäivääni pelkillä oliiveilla ja aurinkokuivatuille tomaateilla, minun pitää ottaa omat eväät mukaan. Niinpä saatuani oikeasti itselleni räätälöidyn tarjouksen, valitsin sen samantien.

Ratkaisevat tekijäksi muodostui se, että olin tavannut valisemani cateringin edustajan, joka johti taas tarjouspyynnön lähettämiseen. Eli kannattaa hyödyntää messut ynnä muut kun kartoittaa palveluntarjoajia. On aina eri asia keskustella kasvotusten kuin yrittää tehdä päätöstä pelkkien sähköpostiviestien perusteella.

Mutta vihdoin siis olen tehnyt päätöksen cateringistä ja näin kuukauden pähkäilyjen jälkeen tuntuu huippuhyvältä ♥ Nyt voi taas keskittyä kaikkeen muuhun hössötykseen, huh!

Vegan - Google-Suche
Kuvat: weheartit.comEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥