keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Häät ja rahankäyttö (lue: tuhlaus)

Häät on vaan kerran elämässä! Morsiamella on oikeus muuttaa mieltään! Tollainen laukku/kengät/korut/jne on nyt vaan pakko saada, maksoi mitä maksoi! Diy-projekteilla "säästää" kun tilaa kassikaupalla tarvikkeita kiinasta. On Ebay ja Etsy ja Pinterest ja kaikki on niin kivaa ja halpaa. Luottokortti vinkuu ja budjetin rajat paukkuu. Tuttua? Minulle ainakin. Tässä vaiheessa voisikin todeta että mikä se sellainen budjetti on? :D

Kuva täältä.

Missä voisi sitten oikeasti säästää? Enkä tarkoita sitä että ruuat tehtäisiin itse ja kumminkaimanserkku toimisi valokuvaajana.

- Kun päätät jotain, pysy siinä. Jos mielesi muuttuu helposti, harkitse päätöstäsi. Näin ei tule ostettua kolmea hääpukua tai vaihdettua teemavärejä kuukauden välein.

- Keep it simple. Harvoista suomalaisista juhlapaikoista saa pinterest-kuvien kaltaisia jenkkiunelmia vaikka tilaisi koko kiinan verran koristeita.

- Keskity kokonaiskuvaan ja tunnelmaan. Monistako häistä itse muistat millaisia tuikkukipot olivat tai oliko maljakoissa vettä vai vesihelmiä?

- Pysy poissa hääpalstoilta tai opettele lukemaan niitä valikoivasti. Kaikilla ei tarvitse olla herkkubuffaa, photoboothia, discopalloa eikä vaimousmekkoa. Nimimerkillä tänään luin hääpalstalta drinkkitikuista joihin tulee hääparin nimet ja päivämäärä. Olin jo tilaamassa niitä ebaystä kunnes tajusin että eihän meille tule edes drinkkibaaria saati boolia!

Kuva täältä.

- Selvitä voitko lainat/vuokrata somisteita juhlapaikalta, cateringilta, kavereilta tai sukulaisilta. Kiinnittääkö kukaan huomiota jos jokainen maljakko ei ole samanlainen? Kirpparit, hääkirpparit ja kierrätyskeskukset kannattaa tietenkin hyödyntää.

- Häiden verukkeella ei saa ostaa kaikkea muuta ihanaa. Tarvitsetko oikeasti maistraattikengät ja häämatkabikinit?

- Kalliit avustajienlahjat. Haluaisitko itse että sinulle ostettaisiin tiukasta budjetista jotain megakallista? Ajatus on tärkein, eikö niin?

- Minimoi heräteostokset, kirjoita lista asioista joita oikeasti tarvitset ja jätä muut kauppaan. Hyväksytä kaikki ostosi kaasoilla/äidillä/sulhasella (tai no ehkä ei sulhasella).

Terveisin morsian joka ei ole onnistunut yhdessäkään yllämainitussa kohdassa :D


Kuva täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥