sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Meidän häät: Seremonia

Vieraat alkoivat saapua juhlapaikalle ja minä piileskelin takahuoneessa. Yritin epätoivoisesti syödä ja juoda jotain sokeripitoista, sillä jännitti niin paljon että melkein oksetti. Kun vieraat olivat löytäneet paikkansa siirryimme kaasojen, kummityttöni sekä isäni kanssa juhlapaikan takaovelle odottamaan sisääntulobiisiä.

Sisääntulobiisi lähti soimaan ja lähetin kaasot ja kummitytön matkaan oikeassa kohdassa. Sitten se oli menoa. Kävelin isäni käsipuolessa juhlapaikan pöytien väliin jätettyä käytävää kohti "alttaria". Vieraat nousivat jopa seisomaan kuin kirkossa konsanaan mutta en pystynyt katsomaan suoraan ketään. Onneksi matka oli lyhyt eikä sitä tarvinnut kulkea yksin. Ja onneksi en ollut valinnut sisääntuloon mitään nyyhkybiisiä! Käytävän puolivälissä sulhanen tuli meitä vastaan, kätteli isääni ja jatkoimme yhdessä matkaa. Alttarille päästyämme minun oli pakko pyytää sulhasta pitämään minua kunnolla kiinni etten pyörtyisi.

© Täydenkuun Kuva

"Alttarina" toimi juhlapaikkamme matala lava jolla hyvä ystäväni eli seremonian vetäjä seisoi. Seisoimme sulhasen kanssa selin juhlayleisöön ja kohti ystävääni. Seremonia alkoi hänen puheellaan, jossa hän muun muassa kertoi sulhasen ja minun ensitapaamisesta. Ystäväni oli nimittäin paikalla sinä iltana mikä oli hauska lisä. 

Puhe johdatteli seremonian hyvin videoon jolla piti näkyä kuvia matkamme varrelta. Olin editoinut videon ihan itse ilman minkäänlaista aikaisempaa kokemusta mutta siitä tuli yllättävän hyvä. Alkuun videolla näkyi meidän lapsuuskuvia, sitten reissukuvia ympäri maailmaa ja viimeisimpänä lähti pyörimään Las Vegasissa vuonna 2013 kuvattu video. Videolla näkyi ensin maisemia Las Vegas Stripiltä, sitten me kaksi vuokra-autossa kertomassa kaikille että Yllätys- mentiin juuri täällä Vegasissa naimisiin! Tämän paljastuksen jälkeen näkyi vielä tärkeimmät osat varsinaisesta vihkimisestä ja sen jälkeen otetut kuvat.

© Täydenkuun Kuva

© Täydenkuun Kuva

Saimme raikuvat aplodit. Kukaan ei marssinut ulos eikä vaatinut lahjarahojaan takaisin. Vieraiden ilmeet olivat aivan huippuja, ja olinkin pyytänyt kuvaajia keskittymään erityisesti niihin.

Videon jälkeen käännyimme toisiamme kohti ja otimme käsistä kiinni aivan kuten olimme Vegasissakin tehneet. Ystäväni kysyi meiltä kysymykset tyyliin: Tahdotteko tässä avioliitossa jonka olette solmineet.. joihin pääsimme vastaamaan tällä kertaa suomeksi Tahdon. Sitten vaihdoimme sormukset ja suutelimme ja kävelimme pois alttarilta poistumismusiikin saattelemana. Menimme jälleen takahuoneeseen piiloon siksi aikaa kun bestmanit ja kaasot ohjasivat vieraat juhlapaikan pihalle.

Ulkona vieraat olivat muodotaneet meille käytävän ja heiluttivat askartelemiani huiskutustikkuja kun kävelimme sitä pitkin. Käytävän päässä pysähdyimme ja bestman onnitteli meitä ja kohotimme maljat. Sen jälkeen jatkoimme valokuvaajien ohjeiden mukaan ryhmäkuvan ottamisella.

© Täydenkuun Kuva

Ryhmäkuvan jälkeen asetuimme sulhasen kanssa juhlapaikan ovelle onnitteluja varten. Siihen muuten ihan vinkkinä, skumppalasi kannattaa laskea johonkin tai juoda ainakin tyhjäksi, niin ei ole kaikki mekolla :D

© Täydenkuun Kuva

Kaikki sujui juuri niin kuin pitikin ja kukaan ei tosiaan suuttunut meille. Emme olleet kertoneet asiaa edes omille vanhemmillemme. Näin jälkikäteen ihmettelen kuinka muistan kaiken niin selvästi, sillä minua jännitti juuri ihmisten reaktiot niin hirveästi etten voinut ajatella muuta!

Mutta niin kuin sulhanen juhlamme hyvin tiivisti, #valehäät saatiin hyvin käyntiin :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥