maanantai 19. tammikuuta 2015

Korukimpun kokoaminen

Näin kasataan (helppo) korukimppu:


1. Koru-kukkien tekoon tarvitaan esimerkiksi rintaneuloja, rautalankaa, leikkurit ja pihdit. Yllä olevat rintaneulat on tilattu ebaystä noin 1£:n kappalehintaan. Kukiksi käy toki myös suuret korvakorut ja riipukset, korussa tulee olla vain joku kohta johon varren saa kiinnitettyä.


2. Koruihin tehdään kuvan mukaiset varret ohuesta rautalangasta kieputtamalla. Painavimpiin koruihin kannattaa tehdä kaksi vartta eri kohtiin, ja yhdistää nämä varret vielä yhdeksi. Rautalankaa saa esimerkiksi Biltemasta.


3. Koru ja rautalangan pätkät.


4. Lanka pujotetaan sopivasta reiästä ja kieputetaan pihdeillä tukevaksi varreksi. Kannattaa tarkistaa että rintaneulan neula pysyy varmasti kiinni, siihen voi laittaa vaikka pienen tipan pikaliimaa. Rautalangan voi pujottaa myös jostain korun kuvion välistä, langan ei tarvitse olla neulassa kiinni.


5. Kuvassa valmiita koru-kukkia.


6. Kimpussa käytin tällaisia pehmeää muovia olevia ruusuja, jotka on tilattu ebaystä. Ruusuja meni kimppuun reilu parikymmentä.


7. Kimpun pohjana käytin tällaista kimppupohjaa, joka on myös tilattu ebaystä. Kuvassa näkyvää pitsireunusta en käyttänyt. 


8. Kukat tökitään tasaisesti kimppupohjaan. Varret kannattaa lyhentää etukäteen, mutta jättää riittävän pitkiksi jotta kukat eivät putoa pallosta. 


9. Pohja täynnä kukkia.


10. Pohja ja koru-kukat.


11. Koru-kukkien varret lyhennetään leikkureilla ja tökitään haluttuun kohtaan palloa.


12. Varren ympärille voi kieputtaa vaikka silkkinauhaa. Muovinen varsi on hyvin liukas joten nauha täytyy saada mahdollisimman tiukalle. Itse käytyin apuna hieman teippiä ja hopean värisiä nuppineuloja. Kimpun alapuolelle tein tollaista hörhelöä tekemällä lenkkejä nauhasta.


13. Valmis kimppu. Koru-kukkien lisäksi kimpussa on turkooseja swarovskin kristalleja. Kristallit olisin halunnut ruusujen keskelle, mutta niitä ei saanut painettua kukista läpi :/ 


14. Toinen kuva ja kimpun pidikekin valmiiksi koristeltuna. Kimppu on yllättävän painava, joten sitä ei kannata laittaa liian kapeaan tai korkeaan maljakkoon ettei se keikahda.

Ihan nättihän siitä tuli ♥ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥