sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Pöytäkukat

Tällä viikolla kävin tilaamassa hääkukat. Kukkakaupat kannattaa oikeasti kilpailuttaa, itse sain samasta kukasta tarjouksia 4 ja 8 euron väliltä, Toki maksan mieluumin puolet vähemmän kuin enemmän :D

Juhliimme tulee aitoja kukkia ainoastaan pöytiin. Hääkimpun tein itse ja sulhanen ei yhtään innostu rintakukasta. Kukkavalintani on valkoinen värililja, joka on näyttävä myös yksinään ja kohtuullisen edullinen. Liljasta valitsin tuoksuttoman version, sillä parikymmentä tuoksuvaa liljaa voisi olla kesähelteellä hieman liikaa. Valkoisia liljoja käytetään ilmeisesti paljon hautajaiskukkina, mutta ei sen väliä. Olen ollut kyllä häissäkin jossa niitä on ollut. Minulla on myös lilja tatuoituna yläselkääni, joten se oli hyvin selkeä valinta.

Kuva täältä.
Syksyllä ostin yhden kukan ihan kokeilumielessä kotiin. Ostohetkellä kaikki kukat olivat vielä nupussa mutta aukesivat yksi kerrallaan viikon aikana jonka kukka kesti maljakossa. Ja vaikka kukan väri ei ole ihan niin kirkkaan valkoinen kuin tuoksullisessa versiossa, on se mielestäni ihana ♥


Kukat tulevat pöytiin aina yksi oksa per maljakko. Lisäksi maljakkoon tulee turkooseja vesihelmiä jotta kukka pysyy hyvin pystyssä. Maljakon laitan palapeilin päälle, ja peilille ripotella vielä timantteja. Myös maljakon ympärille on tulossa timanttiverkkoa.

Table Centrepiece, Lily with clear water pearls, grass, diamond scatters, and 20cm mirror....
Kuva täältä.

#weddings #minnesota #wedding floral #wedding bouquets #floral table center pieces http://www.bellagala.com
Kuva täältä.

Kuva täältä.
40cm swirled glass lily vase with beautiful white lillies, white freesia and palm leaves set in decorative gold sand and placed on a mirror plate.
Kuva täältä.
Kukat suositeltiin tilaamaan viimeistään noin kuukautta ennen juhlapäivää, jotta kauppa saa varmasti varattua riittävän määrän avonaisia kukkia. Liljat ovat kestävää sorttia, joten ne voi hyvin hakea edellisenä päivänä tai tarvittaessa vieläkin aikaisemmin.

Liljat myydään aika pitkinä, mutta toki ne kannattaa leikata sopivan mittaisiksi jottei kukka-asetelma ole liian korkea. Cateringilta sain vinkin että isoja kukka-asetelmia riittää yksi per kahdeksan vierasta. Toki tähänkin vaikuttaa pöytien henkilömäärä, esim kymmenen hengen pöytiin ajattelin laittaa kaksi kukka-asetelmaa. Vinkki oli kuitenkin hyvä, sillä olin jotenkin kuvitellut että kukkia tulisi vieläkin enemmän.

Kuva täältä.
Maljakkoina käytän jo Ikean valikoimista poistuneita Mjöd olutlaseja jotka ovat mitä parhaimpia (ja edellisimpia) maljakoita! Löysin maljakkoja kierrätyskeskuksesta ja facen hääkirppiksen kautta.

Kuva täältä.

2 kommenttia:

 1. Lilja on kyllä kaunis ja näyttävä kukka, varmasti tulee upeannäköiset pöydät :)
  Meilläkin tulee todennäköisesti kukka-asetelmat palapeilien päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palapeilit on kyllä parhaita! Itse bongasin idean joskus Pinterestistä ja pakkohan se oli toteuttaa :D

   Poista

Kiitos kommentista! ♥