sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Baby Shower nro 1

Tulevana kummitätinä lupasin järjestää parhaalle ystävälleni baby shower kutsut. Sain ystävältäni listan kutsuttavista, mutta loput halusin hoitaa itse ja yllätyksenä :)

Ystävälläni on laaja kaveripiiri ja kutsuttavia olikin reilu parikymmentä, joista suurin osa ilmoitti pääsevänsä juhliin. Niinpä päätinkin että juhlat olisi helpompi järjestää jossain ravintolassa. Olin paria kuukautta aiemmin liikkeellä, mutta ensimmäinen valintani Vltavan kabinetti oli jo varattu. Ravintolamyynnin suosituksesta päädyin ravintola Wanhan Kellari & Grilliin ja siellä sijaitsevaan Karhu-kabinettiin, johon mahtuu tarvittaessa 40 henkilöä.

Alkuun minua hieman huoletti paikkavalinta, onhan Wanhan kellari pääosin hyvin ruotsinlaivamainen tanssiravintola, mutta kabinetti oli perimmäisessä nurkassa rauhallisessa paikassa ja viihtyisä. Myös henkilökunta oli erittäin mukavaa ja kaikki onnistui loistavasti.

Karhu-kabinetti


Itselläni ei ole mitään jenkkitouhua vastaan, varsinkaan mitä tulee koristelemiseen. En kuitenkaan löytänyt mistään kuvia kabinetista, joten en turhaan viitsinyt ostaa seinille/kattoon ripustettavia koristeita kun en tiennyt voiko niitä käyttää. Sen sijaan hommasin koristeita pöydille, tein pari tylli pom pomia jotka pystyi ripustamaan käytännössä minne vaan ja pyysin osallistujia pukemaan päälleen jotain pinkkiä. Kyllä sitä pinkkiä oli loppupeleissä ihan tarpeeksi :)





Pom pomit oli kiva ja helppo tehdä, netistä löytyy paljon ohjeita (hae diy tulle pom poms) ja itse testasinkin kahta eri tekotapaa. Parhaimman näköisen pallukan sain tällä Tori Spellingin ohjeella. Tylliä ostin Eurokankaasta kaksi metriä, kankaan leveys taisi olla jotain 150cm luokkaa. Tuolla määrällä sain tehtyä kolme pom pomia, kankaan hinta oli 2€/metri. Tyllistä tehdyt pallot kestävät paremmin kujetusta ja säilyttävät muotonsa paremmin kuin silkkipaperista tehdyt. 

Ensin leikkasin pahvista kaksi samankokoista "donitsia" ja laitoin silkkinauhan niiden väliin u-muotoon, niin että naru kiertää rinkelin sisällä. Leikkasin tyllistä n. 15cm leveitä suikaleita, joita käytin kolme-neljä per pallukka. Jos jostain löytyy valmiiksi oikean levyistä tylliä rullassa, homma helpottuu. Mitä suurempi donitsi ja enemmän tylliä, sen suurempi pom pom. Kiersin tylli-suikaleita donitsin ympärille useamman kerroksen, ja lopuksi leikkasin tyllin reunoista auki. Sen jälkeen kiristin silkkinaruilla tyllin keskeltä kasaan ja tein tiukan solmun. Sitten pahvit voikin ottaa varovasti pois ja pöyhiä pallon lopulliseen muotoonsa. Narut kannattaa jättää tarpeeksi pitkiksi jotta palloja voi ripustaa eri korkeuksiin roikkumaan.







Kaikki yllä näkyvät koristeet on tilattu ebaystä, paitsi pilkulliset servetit ovat Clas Ohlsonilta. Jokainen vierais sai siis lahjaksi tuollaisen tutti-korun joka on varmaan monelle tuttu lapsuudesta.

Yksi illan ohjelmanumeroista oli rannekorun kokoaminen tulevalle äidille. Jokainen vieas oli siis tuonut mukanaan yhden helmen jotka pujotin Suomalaisesta Kirjakaupasta ostamaani ohueen venyvään nauhaan. Koru symboloi ystävien tukea äidille. Mielestäni meidän korusta tuli aivan upea, ja äitikin näytti siitä pitävän. Lisäksi kun vieraita oli parikymmentä, saatiin korusta juuri oikean mittainen. Jos vieraita olisi ollut vähemmän olisin ostanut lisähelmiksi jotain hopeanvärisiä pallukoita. Rasia korulle löytyi Glitteristä.





 Somisteet jälkiruokaan löytyivät myös ebaystä. 

Ohjelmanumeroiden keksimisessä minun tuli ottaa huomioon suuri vierasmäärä. Kaikki "perinteiset" vauvanruokien maistelut ja mahakipsit jätin suosiolla väliin. Ohjelmana meillä oli siis tietokilpailu, vaippojen koristelu hauskoilla teksteillä, vieraskirjan täyttö, lahjojen avaus ja lopuksi tietenkin vaipanheitto. Vieraskirjaan (Suomalaisesta Kirjakaupasta) olin koonnut valmiiksi kuvia äidistä raskauden varrelta. Jokainen vieras sai piirtää kuvan tuomastaan helmestä ja kirjoittaa terveiset äidille. Lisäksi teetin kirjaan viitisenkymmentä kuvaa illasta, jotta äidin on mukava muistella juhlia vuosienkin päästä. 




Äidille olin tilannut ebaystä "Mum to be" missinauhan, ja lopuksi vielä kerran kuva rakkaudella rakennetusta vaippakakusta jota ei viitsitty purkaa juhlatilassa. 




Kabinetti oli meille varattu 17.30- 22.00, mutta varsinaiset juhlat alkoivat äidin saapumisesta 18.30. Tuo aika osoittautui erittäin sopivaksi, ja juhlatilasta ei missään nimessä hätistelty heti pois vaan saimme jatkaa mukavaa rupattelua. Erittäin onnistuneet juhlat ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥