Lähdin kurssille avoimin mielin kuulemaan jos saisin uusia näkökulmia ja vinkkejä järjestelyihin. Mitään varsinaista kysyttävää minulla ei ollut. Kurssilla oli kymmenkunta osallistujaa, joista muutama kaasoja ja loput morsiamia. Kaikkien häät olivat toki erilaisia ja suunnitelmat eri vaiheissa, mutta keskustellut aiheet koskettivat varmaan kaikkia ainakin jossain määrin.
Kurssin vetäjä oli Juhlapalvelu Gourmanden omistaja, ja saimmekin paljon käytännön vinkkejä juuri cateringin näkökulmasta. On kyllä ihan eri asia tavata cateringin edustaja kasvotusten, kuin vain lähetellä tarjouspyyntöjä sokkona nettisivujen perusteella. Itse olin sivuuttanut kyseisen cateringin täysin nettisivujen vuoksi, mutta nyt olenkin heistä erittäin kiinnostunut :D Ja kyseessä ei siis missään nimessä ollut mikään Gourmanden markkinointitilaisuus.
Vinkkejä tältä illalta:
- Tarjoilijoita voi pyytää myös sytyttämään ja vaihtamaan tuikkuja.
- Sokerimassakakun jossa tukirakenteita ja välilevyjä voi leikata vieraille valmiiksi lautasille.
- Aikataulu cateringin näkökulmasta: esimerkiksi ruokailun jälkeen kahvi aikaisintaan tunnin päästä jotta kaikki ehditään korjata ja blokata pois.
- Koristeiden määrä ruokapöydissä: ruokailuvälineet, kolme lasia, vesikannu, servetti ja viinipullot vievät yllättävän paljon tilaa. Kukka-asetelmia riittää yleensä yksi per kahdeksan henkilön pöytä.
- Pöytien väliin vähintään 1.5m tilaa jotta tarjoilijat mahtuvat kulkemaan ja kaikki pääsevät paikoilleen vaivattomasti.
- Viinilaseihin kannattaa kehitellä jotkut nimilaput jos halutaan käyttää oikeita laseja koko illan.
- Skumpat ja valkkarit viilenemään ajoissa, kylmätilaa yleensä rajatusti ja catering voi tarvita juhlapaikan jääkaappeja.
- Cateringiltä kanttaa kysyä onko heillä lainata tuikkukippoja, maljakoita jne.
Kaiken kaikkiaan ihan kiva kolmetuntinen, mutta kurssi olisi ihan hyvin voinut olla laajempikin. Esimerkiksi kolmelle kerralle jaettuna asioita oltaisiin voitu käsitellä syvemmin. Tokihan tuohon samaan tarkoitukseen voi palkata sen hääsuunnitelijan, mutta tämä olikin vähän niin kuin budjettiversio siitä.
Bonuksena vetäjä oli tuonut maisteltavaksi ranskalaista suklaakakkua ja feta-pinaattipiirakkaa. Itsehän en niitä voinut syödä mutta hyviltä ne näyttivät. Kurssin hinta oli 15e ja olisi sen voinut huonomminkin käyttää :D
Kuvat: weheartit.com
Kurssin vetäjä oli Juhlapalvelu Gourmanden omistaja, ja saimmekin paljon käytännön vinkkejä juuri cateringin näkökulmasta. On kyllä ihan eri asia tavata cateringin edustaja kasvotusten, kuin vain lähetellä tarjouspyyntöjä sokkona nettisivujen perusteella. Itse olin sivuuttanut kyseisen cateringin täysin nettisivujen vuoksi, mutta nyt olenkin heistä erittäin kiinnostunut :D Ja kyseessä ei siis missään nimessä ollut mikään Gourmanden markkinointitilaisuus.
Vinkkejä tältä illalta:
- Tarjoilijoita voi pyytää myös sytyttämään ja vaihtamaan tuikkuja.
- Sokerimassakakun jossa tukirakenteita ja välilevyjä voi leikata vieraille valmiiksi lautasille.
- Aikataulu cateringin näkökulmasta: esimerkiksi ruokailun jälkeen kahvi aikaisintaan tunnin päästä jotta kaikki ehditään korjata ja blokata pois.
- Koristeiden määrä ruokapöydissä: ruokailuvälineet, kolme lasia, vesikannu, servetti ja viinipullot vievät yllättävän paljon tilaa. Kukka-asetelmia riittää yleensä yksi per kahdeksan henkilön pöytä.
- Pöytien väliin vähintään 1.5m tilaa jotta tarjoilijat mahtuvat kulkemaan ja kaikki pääsevät paikoilleen vaivattomasti.
- Viinilaseihin kannattaa kehitellä jotkut nimilaput jos halutaan käyttää oikeita laseja koko illan.
- Skumpat ja valkkarit viilenemään ajoissa, kylmätilaa yleensä rajatusti ja catering voi tarvita juhlapaikan jääkaappeja.
- Cateringiltä kanttaa kysyä onko heillä lainata tuikkukippoja, maljakoita jne.
Kaiken kaikkiaan ihan kiva kolmetuntinen, mutta kurssi olisi ihan hyvin voinut olla laajempikin. Esimerkiksi kolmelle kerralle jaettuna asioita oltaisiin voitu käsitellä syvemmin. Tokihan tuohon samaan tarkoitukseen voi palkata sen hääsuunnitelijan, mutta tämä olikin vähän niin kuin budjettiversio siitä.
Bonuksena vetäjä oli tuonut maisteltavaksi ranskalaista suklaakakkua ja feta-pinaattipiirakkaa. Itsehän en niitä voinut syödä mutta hyviltä ne näyttivät. Kurssin hinta oli 15e ja olisi sen voinut huonomminkin käyttää :D
Kuvat: weheartit.com
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! ♥