perjantai 11. joulukuuta 2015

Vinkkini tuleville morsiamille

Huh ja hei, tämä vaimo on jo joutunut joulukiireiden pyörteisiin, eikä loppuvuosi näytä yhtään helpommalta. Uusi häävuosi on jo kovaa vauhtia tuloillaan, ja ajattelinkin jakaa muutaman vinkin mitä omista häistämme jäi mieleen.

Nämä vinkit on ihan fiilispohjalta kirjoitettuja ja osa niistä on toki itsestäänselvyyksiä. Mutta ehkä niistä on iloa jollekin :)

Kuva täältä.

♥ Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Muista myös hyvät ohjeet apukäsille niin askarteluissa kuin juhlapaikan koristelussakin.
♥ Kaikki askartelu ja "turhien" yksityiskohtien piperrys kannattaa sittenkin! Vieraat arvostavat ja kehuvat vaivannäköä :)

♥ Varaa oikeasti riitävästi aikaa valmistautumiseen ja siirtymiin, meillä aamu oli ihan hirveää juoksua..
♥ Jos mahdollista yritä järjestää kampaus ja meikki hotellihuoneeseen/ muuhun valmistautumispaikkaan. Aamulla saa rauhassa chillata ja saa kivempia valmistautumiskuvia :)
♥ Muista ilmoittaa hotellille jos sinulla on erikoisruokavalio, aamupalalla todella kannattaa syödä jotain.

♥ Muista juoda vettä, varsinkin kuumana päivänä. Myös verensokeri kannattaa pitää korkealla niin jaksaa hymyillä ja bailata koko illan.
♥ Pyydä cateringia pakkaamaan pieni määrä ruokia sinulle jemmaan vaikka seuraavan päivän varalle. Minulla oli hääpäivänä suuria vaikeuksia saada mitään syötyä kun olin vain niin täpinöissäni kaikesta. Seuraavana päivänä juhlapaikan siivouksen lomassa nautittu hääruoka pelasti päivän :)

♥ Meillä laskettiin juomat kaavalla 2/ensimmäinen tunti ja 1/seuraavat tunnit ja kaikkea jäi yli.
♥ Normaali lonkero oli suositumpaa kuin karpalo.
♥ 100g karkkia/vieras riitti hyvin, jäi myös yli.
♥ Huolehdi erityisruokavalioille syötävää myös karkkibuffaan, iltapalalle jne.
♥ Nappaa myös itse karkkibuffasta pientä naposteltavaa :)

♥ En tarvinnut häälaukkua. Minulla oli hääpaikan takahuoneessa kestokassi jossa takki, puuteripapereita, huulipunaa ja kännykkä. Riitti loistavasti.
♥ Hymyile ko-ko-a-jan, kuvat näyttävät paremmilta. Sinua kuvataan myös silloin kun et poseeraa etkä huomaa.
♥ Älä kulje tölkki/ lasi/ pullo kädessä, ei näytä hyvältä kuvissa. Eikä varsinkaan kännykkä! Niin ja sano tästä myös miehelle, hmmm....

♥ Jos teillä ei ole vielä lapsia, suosittelen varautumaan vihjaileviin ja ihan suoriinkin vauvakyselyihin. Varautua voi vaikka näillä.

♥ Meidän vessakorit olivat täynnä kaikkea mahdollista, mutta niistä käytettiin vain muutamia lääkkeitä, ompelutarvikkeita, pastilleja ja lakkaa. Suihkutettava dödö oli "aseena" morsiamenryöstössä :D
♥ Mikäli häissä on pieniä lapsivieraita, kannattaa äideille varata joku imetystila ja muuten syöttötuolit ja hoitopöytä ovat plussaa.

♥ Jos mahdollista ota vapaata ennen ja jälkeen hääviikonloppua. Hotelli kannattaa varata myös su-ma yölle, jottei arkeen tarvitse palata ihan heti ja että hotellihuoneesta ehtii myös nauttia.
♥ Pyydä vierailta kuvia, saat useamman näkökulman. Meillä oli instagramissa oma hashtag, lisäksi saimme jonkun verran kuvia hääapin ja whatsapin kautta. Meillä oli juhlapaikalla myös pari omaa digikameraa joita käytettiin niin photoboothissa kuin muutenkin.
♥ Käytä photoboothia myös itse miehen/ kaasojen/ vieraiden kanssa!

♥ Vaimousmekkoa pidin hotellin aamupalalla 15min, mutta vaihdoin vaatteet kun menimme siivoamaan juhlapaikkaa. Samoin häämatkalla pidin sitä yhden ainoan kerran sillä hiekkaranta + aurinkorasva + valkoinen mekko = ei niin hyvä yhdistelmä :D Sen sijaan pidin häämatkalla paljon mustaa itse tuunaamaani Just Married -teepaitaa ja saimme paljon onnitteluja sen vuoksi.

Kuva täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥