maanantai 22. joulukuuta 2014

Naama kuntoon

Eli tavoitteena kuulas ja hehkuva iho hääpäiväksi (ja mielellään nyt heti). Ettei jokaista kuvaa tarvitsisi photoshopata tai pitää järkyttävää meikkikerrosta :D

bridal make up 🎀
Kuva täältä.

Jos kasvojen ihon kunnon suhteen on parannettavaa, kannattaa ihon hoito aloittaa mahdollisimman ajoissa ennen hääpäivää. Ja jos hääpuku sattuu olemaan olkaimeton, ei dekolteen tai yläselän ihoakaan pidä unohtaa. Ensin kannattaa tietenkin laittaa perusasiat kuntoon eli juoda paljon vettä, vähentää rasvaista ruokaa sekä sokeria ja käydä säännöllisesti kosmetologilla.

Fullyrawkristina
Kuva täältä.

Itse olen etsiskellyt minulle sopivaa luonnonkosmetiikka-sarjaa, sillä uskon mahdollisimman luonnollisten ainesosien tehoon. Bongasin yksi päivä että Mádaralla oli nettikaupassa kaikki tuotteet -40% ja päätinkin kokeilla merkkiä. Sain n.60€lla aika hyvän setin tuotteita:


Purifying foam, syväpudistusvaahto. Lupaa poistaa meikin ja säädellä öljyisiä alueita sekä rauhoittaa kuivia.

- Clarifying toner, kirkastava kasvovesi. Lupaa vähentää ihon kiiltelyä, supistaa huokosia sekä ehkäistä epäpuhtauksia.

- Deep moisture gel, öljytön syväkosteuttava geeli. Lupaa supistaa ihohuokosia, lievittää ärtynyttä ihoa ja kosteuttaa.

- Regenerating night cream, uudistava yövoide. Lupaa stimuloida solujen uusiutumista ja vähentää näkyviä juonteita.

- Time miracle eye cream, anti-age silmänympärysvoide. Lupaa kiinteyttää ja uudistaa silmänympärysihoa.

- Protecting lip balm, suojaava huulivoide. Lupaa suojata ja pehmentää huulia sekä palauttaa kosteustasapainon.

Kokeilin näitä Mádaran tuotteita neljä viikkoa (vaikutukset tulevat esiin noin neljän viikon käytön aikana) ja tässä vähän arvioita toimivuudesta:

Viikko 1

Ensimmäiset fiilikset: helppo annostelu, mukavan neutraali tuoksu, puhdistustuotteet puhdistavat hyvin, voiteet ihanan kevyitä.

Viikon jälkeen ihohuokoset tuntuivat pienentyneen hieman eikä iho kiillellyt päivän aikana niin paljoa kuin ennen. Iho reagoi uusiin tuotteisiin pienillä epäpuhtauksilla, mutta se meni pian ohi.

Erityisen paljon pidin kasvovedestä, josta jää ihanan raikas fiilis.

Viikko 2

Yövoide tuntui liian rasvaiselta iholleni, joten siirryin käyttämään kosteuttavaa geeliä aamuin illoin. Iho näytti jo huomattavasti paremmalta.

Kävin myös kasvohoidossa jossa kosmetologi sanoi että ihoni on enemmänkin sekaiho kuin rasvoittuva, joksi olen sen aina tulkinnut. Kannattaa siis luottaa ammattilaisiin eikä koittaa lukea kaikkea netistä :D Onneksi käyttämäni tuotteet eivät ole mitenkään kuivattavia vaikka ovatkin syväpuhdistavia.

viikko 3

Kasvohoidon jälkimainingeissa iholle ilmestyi taas epäputauksia. Tuotteet rauhoittivatt kuitenkin ihoa hyvin ja iho pysyi päivälläkin suht raikkaana. Lisäksi kosmetologin suosituksesta kuorin kasvot, dekolteen ja yläselän kevyellä kuorinnalla aina suihkun yhteydessä.

Huomasin voivani käyttää rasvaisempaa yövoidetta parina päivänä viikossa, jolloin se ei tuntunut liian raskaalta vaan kosteutti mukavasti hieman pintakuivaa ihoa.

viikko 4

Ihohuokoset pienentyivät viikkojen aikana jonkin verran ja iho kirkastui. Eiväthän mitkään tuotteet ihmeisiin pysty ja olenkin huomannut ruokavaliolla olevan ihon kunnon kannalta suurimman merkityksen. Mutta näillä tuotteilla homma pysyy kutakuinkin hallussa ja aioin ehdottomasti jatkaa niiden käyttöä :)

Lisäksi ihonhoitooni on kuluneiden viikkojen aikana kuulunut nämä:

Glamglow youthmud sekä supermud naamiot, joita käytin jompaakumpaa noin kerran viikossa. Näihin olen ollut positiivisesti yllättynyt, tosin niiden hintaa ajatellen oli syytäkin.

Glamglow
Kuva täältä.

- Mustaherukkaa sisältäviä Valioravinnon Iho Omega -kapseleita ihon hoitoon sisältä päin. Ja ovat myös vegaanisia. Mielestäni kapselit ovat toimineet hyvin. Normaalisti ihoni saattaa kuivua talvella voimakkaasti, mutta nyt sellaista ongelmaa ei ole ollut.

Tuotekuva
Kuva täältä.

- Kerran viikossa infrapunasauna, joka lupaa parantaa aineenvaihduntaa sekä puhdistaa ja kaunistaa ihoa. Ainakin siellä hikoilee niin paljon, että kuona-aineet lähtevät väkisin liikkeelle :D

Ihon hoidossa kuten monessa muussakin asiassa maltti on valttia. Ruokavalionmuutokset eikä uusien tuotteiden teho näy iholla samantien, joten kannattaa vaan sitkeästi noudattaa rutiineja ja olla kärsivällinen. Kosmetologini sanoi kuitenkin asian joka voi ikävä kyllä olla totta; hääpäivän alla kaikki stressi ja jännitys voi laukaista iho-ongelmia vaikka sitä olisi kuinka hoitanut hyvin. Hyvä meikkaaja on siis todellakin tarpeellinen! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥