keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Tuolien koristelu

Hääpaikallamme Björkhemissä ei ole mitkään kaikista kauneimmat tuolit, ja haluankin niihin jotain koristelua. Tuolit ovat kaikki onneksi samanlaisia ja ihan siistejä, matalaselkänojaisia, pehmustettuja ja ruskeita. Silti ne kaipaavat ehdottomasti jotain. Tuolien ulkonäkö vaikuttaa paljon juhlatilan yleisilmeeseen, ja tämä jää varmasti vieraillekin paremmin mieleen kuin jotkut pienet yksityiskohdat.


Kuva: Björkhem

Alunperin ajattelin tuoleihin valkoisia tuolihuppuja ja turkooseja rusetteja teemavärin mukaan. Netistä löytyikin yllättävän monta paikkaa josta voi vuokrata huppuja:

Valkoinen Kirahvi 2-5€/kpl 

Somistevuokraamo.fi 1,24-1,50€/kpl

Hääkauppa.fi 4€/kpl

Lily Dream Wedding alk. 4,50€+alv/kpl (sis. rusetin)

Hoodit alk 5€/kpl

Hinnat vaihtelivat sen mukaan kuuluiko hintaa pesu, silitys ja toimitus.

Tuolihuput voi myös ostaa omaksi esimerkiksi ebaystä, ja myydä sitten eteenpäin, tai ostaa käytetyt vaikka hääkirpparilta. Ongelmana näissä kaikissa vaihtoehdoissa on huppujen sopivuus juhlapaikan tuoleihin, sopiva määrä ja korkeat toimituskulut painosta johtuen. Ulkomailta tilattaessa hintaan saattaa tulla vielä tullikulut ja alvit. Helpointa olisi jos jokainen juhlapaikka vuokraisi omiin tuoleihinsa sopivia huppuja :D

Kaikista yllämainituista syistä johtuen jouduin luopumaan ajatuksestani tuolihupuista. Lisäksi juhlapaikkamme on aika ahdas, joten jokaisen tuolin ympäröiminen kasalla kangasta olisi voinut lisätä ahtauden tunnetta. Joten muut ideat käyttöön, googlen kuvahaulla ja pinterestistä löytyy paljon hyviä vaihtoehtoja. Tavallaan jokin persoonallisempi koristelu kuin tuolihuppu kiehtookin enemmän. 

Tässä pari ideaa joiden kuvittelen sopivan Björkhemin tuoleihin:


 Chairs  

Wonderful Upholstered White Armless Chair With Seep Cloth Suitable For Contemporary Black And White Living Room Or DiningChair deco


Tämänkaltaiset koristeet saattaa saada kohtuu edullisestikin kun vaan käyttää mielikuvitusta. Hain Ikeasta halvimmat valoverhot ja aion koittaa jos ne toimisivat tässä tarkoituksessa. Lisäksi täytyy koluta kirppareita ja kangaskauppojen alemyyntejä. Onneksi tajusin ottaa tuolien tarkat mitat ylös niin pääsen kunnolla suunnittelemaan :) Aiheesta lisäpostausta myöhemmin.

Aikovatko muut koristella juhlapaikan tuoleja?  

3 kommenttia:

 1. Olisiko sinulla ollut jakaa minulle Björkhemin tuolien mittoja? Mietin nimittäin myös tuolihuppujen vuokraamista, mutta en vuosi sitten syksyllä tajunnut mitata tuoleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eli tuolin leveys 45cm ja korkeus 73cm, istuinosan pituus 39cm ja istuimesta maahan 45cm. Toivottavasti olen mitannut oikein :) Vähän on hankalan malliset tuolit kun on niin matala selkäosa.

   Poista
  2. Kiitos paljon Sini! Koitan keksiä jonkun hyvän ratkaisun tuoleihin:)

   Poista

Kiitos kommentista! ♥