tiistai 28. huhtikuuta 2015

Vaimousmekko ja kakkosmekko

Kauppojen mahtavasta tarjonnasta innostuneena päätin käydä läpi vaatekaappini valkoiset mekot joita voisi ajatella vaimousmekkona tai hääpäivän kakkosmekkona. Kakkosmekon valitsen varmuuden vuoksi, sillä juhlamme ovat elokuussa ja jos tylliunelmani alkaa liiaksi hiostaa tai ahdistaa niin on sitten mukava vaihtaa bailumekkoon. 

Vaimousmekko on minulle tuttu käsite jenkkiläisistä blogeista, mutta sen käyttö on nyt yleistynyt suomessakin. Tosin kun menemme hääjuhlan jälkeisenä päivänä siivoamaan juhlapaikkaa, valkoinen mekko ei välttämättä ole se paras ratkaisu. Mutta sitten häämatkalla voi käyttää vaikka kuinka montaa eri vaimousmekkoa senkin edestä ;)

1. Tämä Vero Modan mekko on joskus tilattu Nellyn alesta, sopii ihan hyvin vaimousmekoksi.

2. Tämän olen ostanut jostain facen kirpparilta, ihan hyvä kakkosmekkovaihtoehto.

3. Tämä on hommattu viime keväänä Nellystä, sopii hyvin vaimousmekoksi.

4. Tämä maksimekko on parin vuoden takaa Dubaista, myöskin vaimousmekkoehdokas.

5. Tämä on tilattu Ebaystä parilla kympillä. Tämän tilasin tarkoituksella kakkosmekoksi, mutta katsotaan nyt saadaanko se muokattua minulle sopivaksi (yllättäen ei mitat pitäneet paikkaansa) :D

Ehkä nämä olemassa olevat vaihtoehdot tosiaan riittävät. Täytyy vaan kiertää kaikki vaatekaupat kaukaa etten vahingossa osta lisää.

Yhden hankinnan jouduin kuitenkin tekemään. Tilasin Nellystä hääpäivälle tälläisen pitsitakin. Oli vielä sopivasti alessakin :)



Onko muille tulossa kakkosmekkoa tai vaimousmekkoa?

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

White is the new black

Valkoista on tänä keväänä erittäin hyvin tarjolla. Mikäs sen parempaa morsiamille jotka etsivät vaimousmekkoa, kakkosmekkoa, häämatkamekkoa, maistraattimekkoa, jotain hääpuvun päälle laitettavaa.. Vaihtoehtona mekolle toki ihanat shortsiasut. Nyt kannattaa siis lähteä shoppailemaan :)


Vila 49,95€

Vila 39,95€
Gina Tricot 69,95€
Vila 49,95€
Vila 59,95€

PITSINEN LYHYT MEKKO, Snow White, large
Vero Moda 49,95€
PITKÄHIHAINEN AVONAINEN NEULETAKKI, Snow White, main
Vero Moda 34,95€
Bik Bok 29,95€

Gina Tricot 19,95€
PITSINEN JA HIHATON LYHYT MEKKO, Snow White, main
Vero Moda 39,95€
Keinonahkatakki
Seppälä 59,95€
Lindex 34,95€

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Nenäliinapussukat

Täysin turha mutta silti niin kiva hääaskarteluprojekti. Ostin aikanaan Tiimarin loppuunmyynnistä kasan hää-aiheisia nenäliinoja ja tarkoituksena oli jakaa niitä häissä. Näin kuitenkin niin monessa paikassa tällaisia nenällinapussukoita, että pakkohan minunkin oli sellaiset väsätä. Niin pitkälle en kuitenkaan mennyt että olisin alkanut ompelemaan niitä itse leivinpaperista, vaikka ihan hienoja nekin ovat :)

Tissues for tears of happiness | Wedding We had this for my niece's wedding. I hand wrote "Tears of Joy" on them!
Kuva täältä.

Nenäliinat ostin tosiaan aikanaan Tiimarista, mutta vastaavia saa esim. Servettipuodista.


Pussukoihin loin tarrat ihan wordilla ja tulostin valmiille tarrapohjille.


Nämä tekstit olivat vaihtoehtoina, suhasen ehdotukset "nenäliina" ja "tissiposkille" jäivät yllättäen pois harkinnasta heti alkuunsa :D Mutta Onnenkyynelillä siis mentiin.


Läpinäkyvät pussit tilasin Ebayn kautta. Pusseja oli montaa eri kokoa, tilaamani olivat 9x13cm.


Tämän helpompaa ei askartelu olisi voinut olla, nenäliina pussiin, pussi kiinni  ja tarra päälle. Valmis!



maanantai 20. huhtikuuta 2015

Viininmaistelua

Viime viikonloppu meni juhliessa. Takana on jälleen yhdet kolmekymppiset sekä kaason ja bestmanien kanssa pidetty viininmaisteluilta. Viinit olimme aiemmin hakeneet Tallinasta ja ne olimme valinneet periaatteella edullisuus ja sopivuus kasvispainotteisen ruuan kanssa.

Skumppavaihtoehdot.

Skumpat olivat molemmat hyviä, mutta kuiva Ballet vei lopulta voiton. Olin aiemmin maistanut vain puolikuivaa versiota mutta myös kuiva oli yllättävän hyvää. Raikasta eikä liian kuivaa. Balletin hinta SuperAlkossa 3,99€.

Punkkuvaihtoehdot.

Punkkujen suhteen mielipiteet jakautuivat melkein tasan. Campo nuevo oli ehkä hieman täyteläisempi kun Lindemans taas oli aika hedelmäinen ja kevyt. Itse en ole kovinkaan suuri punaviinin ystävä, mutta juuri tuo Lindemans maistui minullekin. Punkkujen suhteen päätimmekin ostaa molempia laatuja. Campo Nuevon hinta SuperAlkossa 4,50€ ja Lindemansin 4,99€.

Valkkarivaihtoehdot.

Valkkareiden suhteen valinta oli helpoin. Carlo Rossi hylättiin heti alkuunsa, sillä siinä oli outo sivumaku. Zonin Frizzantino oli hyvää, mutta enemmänkin sopivaa esim. piknikille. Jäljelle jäänyt Pasqua Chardonnay oli kaikken mielestä hyvää, joten valinta oli selvä. Sen hinta SuperAlkossa 5,50€.

Viininmaistelun tarkoituksena oli löytää nimenomaan ruokaviinit. Lisäksi ostamme hanapakkauksia iltaa varten, mutta ne valitaan varmaan sitten sen perusteella mikä on tarjouksessa :D 

Aivan koko häätiimimme ei päässyt illanviettoon paikalle, mutta oli mukava käydä hääasioita yhdessä läpi. Viinien maistelun lisäksi mietimme hääpäivän ohjelmaa ja bestmanien asuja. Sulhanen sai myös jännitävän kirjeen polttareihin liittyen, ihanaa että pojat olivat nähneet vaivaa!

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Meidän häiden moodboard

Häihin on nyt aikaa reilu kolme kuukautta ja ajattelin koota meidän häiden tulevaa fiilistä kuvien muodossa. Tuntuu että häitä suunnittelee omassa päässään niin kovaa tahtia ettei meinaa itsekään pysyä perässä. Nyt olisi kuitenkin aika tehdä viimeiset päätökset yksityiskohtien suhteen jotta tarvittavat tavarat ehtii tilata/ käydä ostamassa. Ehkä tällainen ajatusten kokoaminen on siis paikallaan :) Meidän häihin olen suunnitellut ainakin seuraavanlaisia elementtejä:

COUTURE BRIDAL BOUQUET Large Vintage style by Elegantweddingdecor, $300.00
Kuva täältä.
408648_547618455261485_2084461280_n.jpg 484×750 pixels
Kuva täältä.
Tulle and sparkly chair cover.  buy cheap tulle from the material shop for 50p a meter and clip together with a cheap sparkly hair barrette.
Kuva täältä.
OMG! This is totally me!!! :)  CUSTOM Crystal Wedding Converse Mono White All Stars Chuck Taylor Pumps Flats Bling Sparkly Rhinestone Bride Bridesmaid on Etsy, $119.98
Kuva täältä.
Vero Beach wedding, white wedding ideas, turquoise wedding ideas, drizzly wedding, crystal, crisp wedding tablescape, Jimmy Choo, creamy white flowers, mint, Barbie and Ken, elegant wedding
Kuva täältä.
DIY Decorative Glitter Baby Food Jars - could be for votives, bud vases, treasure/vacation jars for little girls, make-up brush holders, tiny crafting items, etc.
Kuva täältä.
Guestbook chalkboard selfie station
Kuva täältä.
Ribbon wands for the send~off..  Read more - http://www.stylemepretty.com/2013/09/11/charlottesville-wedding-from-katelyn-james/
Kuva täältä.
Kuva täältä.
Disco lights.... I live for the dance floor, I absolutely LOVE to dance :) Classic funk is my favorite!!!
Kuva täältä.
tulle decorations - Google Search
Kuva täältä
Candy Buffet Ideas - Wedding Candy Buffets | Wedding Planning, Ideas & Etiquette | Bridal Guide Magazine
Kuva täältä.
Encourage them to drink (at your own risk). | 40 Awesome Signs You'll Want At Your Wedding
Kuva täältä.
Aqua Ombre tassel garland party decoration // by tasselandtwine, $35.00
Kuva täältä.
Lola, this pair's beloved Chihuahua, made it into more than a few of the wedding portraits
Kuva täältä.
Cake Topper Wedding Cake Topper Chihuahua cake by Plasticsmith
Kuva täältä.
Bling Wedding Favors (Source: myweddingfavorsetc.com)
Kuva täältä.
Custom Swarovski crystal BRIDE wine glass -20 oz. -Personalized for bridal showers, weddings, bachelorette parties I SO NEED THIS!!!!!!!
Kuva täältä.
Wedding MadLib
Kuva täältä.
DIY "tears of joy" tissue packs for wedding ceremony - I used a bird seed package template on vellum paper for the pocket and designed stickers (printed with Vista Print)
Kuva täältä.
Wedding Card Box / Birdcage Wedding Card Holder / Gold Bird Cage For Wedding Gift Table. $68.00, via Etsy.
Kuva täältä.
Diamond Centerpiece. $39.99, via Etsy.
Kuva täältä.
A bouquet of white lilies arranged in a compact square vase
Kuva täältä.
Clear Diamond Confetti To Sprinkle (comes in Topaz too). $10 for 2,000
Kuva täältä.
Näyttää jo melkein omaan silmäänkin että on liikaa kimallusta.. Täytyy juhlapaikalla hieman karsia koristeluita jo meinaa näyttää liian mauttomalta :D