sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Pompom-tehtailua

Tällä viikolla on ollut käynnissä kunnon pompom-tehdas. Pompomeja voi tehdä varmasti monella tapaa, mutta luotin kerran kokeiltuun ja hyväksi havaittuun ohjeeseen.

Pompomeihin tarvitaan tylliä tai organzaa, (silkki)nauhaa, sakset ja pahvia.


Kangas kannattaa leikata noin 15cm levyisiksi suikaleiksi jos sen on ostanut metritavarana esim Eurokankaasta. Tylliä myydään myös valmiiksi kapeissa rullissa joka voisi olla kätevää tähän tarkoitukseen (esim. Nappikauppa Punahilkassa). Vinkkinä myös Tallinnan käsityökauppa Karnaluks jossa on hurja määrä erivärisiä tyllejä ja huomattavasti edullisemmin kuin suomessa ;)


Pahvista leikataan ympyrä jonka keskelle aukko, kuten donitsi. Mitä isompi ympyrä, sitä isompi pompomi.


Nauhasta leikataan pätkä, mieluummin liian pitkä kuin lyhyt jotta pompomeja voi ripustaa eri korkeuksiin. Nauha asetetaan donitsien väliin.



Kangasta kieputetaan donitsin ympärille riittävästi riippuen kuinka ison/tuuhean pompomin haluaa. Neljällä parimetrisellä kankaanpätkällä sai jo aikaiseksi hyvännäköisiä palleroita. 



Pompomin reunat leikataan varovasti auki ja nauhat solmitaan mahdollisimman tiukalle. Pahvit pujotetaan varovasti pois.



Lopuksi pompomi pöyhitään muotoonsa ja rönsyilevät reunat voi vielä leikata pois.



Pompomit aion laittaa esim kattoon roikkumaan Ebaystä tilaamani timanttinauhan kanssa.

99ft-Wedding-Party-Iridescent-White-Garland-Acrylic-Crystal-Beads-Strands-30M
Kuva täältä.

torstai 19. maaliskuuta 2015

Catering tapaaminen

Cateringimme Juhlapalvelu Gourmande löytyi aikalailla sattumalta. Osallistuin syksyllä Espoon työväenopiston Häät suunnitteilla -kurssille, jota Gourmanden omistaja piti. Luin netistä hyviä kokemuksia Gourmanden kasvisruuista ja laitoinkin heille tarjouspyynnön. Menuehdotelma joka oli juuri minulle räätälöity vakuutti minut lopullisesti siitä että tämä on juuri oikea catering meille.

Kuva täältä.

Tällä viikolla meillä oli sunnittelupalaveri Gormanden omistajan kanssa. Ajelimme Palojoelle jossa heidän toimistonsa sijaitsee. Tapaamisessa kävimme läpi tärkeitä juhlapäivään liittyviä asioita:

1. Menun lopullinen valinta. Tarjouksen yhteydessä sain kaksi menuehdotelmaa joista valitsimme yhdistellen parhaat vaihtoehdot. Vegaaniystävällinen menumme näyttää tältä:

Jokirapucaesarsalaatti, valkosipuli-yrttipaahdettuja leipäkuutioita ja caesar-kastike
Vihersalaatticocktail, cantaloupe-melonia, tuoreita mansikoita, pähkinäsekoitusta ja balsamicosiirappia (+ Brie-juustoa)
Paahdettuja, marinoituja kasviksia (mm. paprika, munakoiso, fenkoli)
Raikas korianteri-qvinoasalaatti, kuivattuja karpaloita ja paahdettuja pinjansiemeniä
Tomaatti-avocadosalaatti ja marinoitua punasipulia
Falafel-pyörykät a la Fafa's ja tsatsiki
Rosmariinifocaccia, artisokkatahna ja voi
***
Persiljamarinoitua härän paahtopaistia ja tumma chiantikastike
Paahdetut varhaisperunat ja bataattia
Vegeille: Herkkutattirisotto, tryffeliöljyä ja tuoreita yrttejä (+parmensania)


Kuva täältä.

2. Aikataulu. Sovimme että astiat toimitetaan meille juhlapaikalle etukäteen, jotta saamme tehtyä kattauksen itse. Sovimme monelta catering saapuu ja poistuu juhlapaikalta sekä ruokailun ja kahvin suunnilleen kellonajat. Sovimme myös että astiat noudetaan juhlapaikalta seuraavana päivänä jotta vierailta ei tarvitse ottaa viinilaseja käsistä kun catering poistuu :D

Kuva täältä.

3. Tarjoilijoiden määrä päätettiin vierasmäärän mukaan. 90 henkilölle tarve on 3 tarjoilijaa.

4. Pöytäliinat, servetit ja somisteet. Pöytäliinat meillä on omasta takaa, cateringiltä otin kuitukankaiset servetit sekä buffapöydän liinoituksen sisältäen helmaliinan. Sovimme myös buffapöydän somistamisesta. Cateringiltä olisi ollut mahdollista saada lainaan myös mm maljakoita ja sinkkivateja juomille.

Kuva täältä.

5.  Juomien tarjoilu ja määrät. Sovimme skumpan ja ruokaviinien kaadoista. Laskimme myös alkoholin menekkiä 90 aikuiselle:

Skumppaa 14 pulloa, plus alkoholittomat
Ruokaviinit 31 pulloa valkoviiniä ja 15 pulloa punaviiniä. Tarjoilijat kaatavat ensimmäisen kaadon ja pullot jäävät pöytiin.
Oluet, siiderit ja lonkerot 4 tölkkiä/vieras. Olutta ja lonkeroa enemmän kuin siideriä.
Kahvin kanssa avecit 1.8 litraa likööriä ja 1.8 litraa konjakkia.

Juomia meille tulee joka tapauksessa enemmän, mutta oli kiva kuulla suuntaa-antavat määrät.

Kuva täältä.

6. Lopullisen vierasmäärän ja erikoisruokavalioiden ilmoittamisen takaraja. Meillä noin kaksi viikkoa ennen juhlia.

Kaiken kaikkiaan jäi hyvin luottavainen fiilis cateringin toimintaan enkä malta odottaa että pääsen syömään menumme ruokia. ♥

Kuva täältä.

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Viiniä ja koristeita

Olipas ihana viikonloppu, aurinko paistoi ja ohjelmaan kuului kaikkea hää-kivaa. Lauantaina käväisimme kaasoni kanssa Tallinnassa katsomassa SuperAlkon viinitarjontaa ja tulihan siellä shoppailtua muutakin. Ostimme siis maistelua varten skumppa- ja ruokaviinivaihtoehdot. Viinit on valittu idealla kohtuu halpa - näyttää hyvältä. Kaikki viinit maksoivat alle kuusi euroa pullo ja skumpat vielä vähemmän. 


Viking XPRSin neljän euron viinilasi oli hinta-määräsuhteeltaan hyvä ja laivalta löytyi myös minttupastilleja jotka ajattelin laittaa naistenvessan vessakoriin.

Nämä meikit löytyivät Kaubamajasta, olivat vielä tarjouksessa -20%. Ihana aurinkopuuteri ja pinkki huulipuna, jos ei häämeikkiin niin ainakin häämatkalle.

Skumppavaihtoehdot.

Valkkarivaihtoehdot.

Punkkuvaihtoehdot.

Jotain muuta osasto :D Nääkin käy häämatkalle!

Tänään pääsin Ikea-kierrokselle, joka ei meillä ole mitenkään itsestäänselvää :D Onneksi siellä myydään niitä hodareita joilla voi aina vähän lahjoa.. Ikeaan lähdin hakemaan Sörli-palapeilejä ja Glimma-tuikkukippoja. Mukaan tarttui tietenkin muutakin ja koska Espoon Ikea ei myynyt enää Glimmoja, pääsin käymään sekä Espoon että Vantaan tavarataloissa.


Palapeilit pöytiin maljakoiden alle, pillejä, lasipurkki karkkibuffaan ja peltiruukut oli vaan niin ihanan värisiä että oli pakko ottaa.

Kehykset pöytäkartalle ja menulle, lisää pillejä ja tuikkukippoja.

Huomenna meillä onkin tapaaminen cateringin kanssa. Ihanaa että asiat etenevät!

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Honeymoon

Pakko hehkuttaa, häämatka on buukattu! Matkalle lähdemme pari viikkoa häiden jälkeen, ihan vaan siksi että silloin on järkevän hintaiset lennot.

Kuva täältä.

Olen aina halunnut lähteä häämatkalle Hawaijille ja nyt se toteutuu ♥ Lennämme ensin Las Vegasiin jossa vietämme viikonlopun. Siitä lennämme kahdeksi viikoksi Hawaijille jossa nautimme palmuista ja rannoista ja kookoksista :) Sen jälkeen lennämme vielä takaisin mantereelle jossa vuokraamme auton ja ajelemme pitkin länsirannikkoa. Los Angelesissa olisi tarkoitus viettää ainakin viikko. Lopuksi ajelemme vielä takaisin Las Vegasiin josta lennämme kotiin. Yhteensä olemme siis reissussa neljä viikkoa, i-h-a-n-a-a!!!

Kuva täältä.

Häälahjaksi toivommekin avustuksia häämatkalle. Aion silti tehdä ihan oikean häälahjalistan tyyliin "Vuokra-auton upgreidaus avomalliin 100€" ja "illallinen Las Vegasissa 60€". Näin vieraat pääsevät vaikuttamaan matkamme sisältöön ja tietävät "konkreettisesti" mikä heidän lahjansa on vaikka pyydämmekin rahaa. Ajatuksena on myös ottaa kuvia näistä lahjoiksi saaduista elämyksistä ja lähettää vieraille kiitoskortin mukana.

Kuva täältä.

Muuten mistä ihmeestä hääpareilla pitäisi olla varaa kaikkien häämaksujen keskellä laittaa rahaa häämatkaan? Lennot ja hotellit on kuitenkin pakko varata kohtuu ajoissa, varsinkin jos matkalle haluaa mahdollisimman pian juhlien jälkeen. Me emme todellakaan odota saavamme sellaisia summia lahjaksi jolla kustannettaisiin itse matkakuluja. Lahjarahoista on hyötyä sitten itse matkalla. No onneksi on pankki joka auttaa ja onneksi kaikki hääkulut saadaan hoidettua säästöillä niin jää häistä muutakin käteen kuin velkaa :D

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Macy'sin hääkauppa

Noniin taas löytyi uusi rahareikä, Macy'sin hääkauppa (ja muutkin osastot)! Ja sieltä voi tilata Suomeen! Vaarallista löytää tällaisia..

Nämä olisi niiiin kivoja:
Huomenlahja 27.95€
Häärannekoru 66.79€
Hääkengät 137.04€
Huomenlahja 89,22€
Häämatkalle 28.79€
Kaasolle 66.79€
Paikka vihkisormukselle 46.06€
Häämatkalle 47.76€
Hääkoru 112.85€
Hääyölle 59.59€
Hääkorvikset 51.82€
Hääkuvalle 57.58€
Jotain sinistä 43.76€

Lisäksi nettikaupasta löytyy tosi kivoja jatkomekkoja, kaasonmekkoja, paljon kenkiä.. Yli puolet yllä olevista on muuten Kate Spaden tuotteita, ne vaan niin mun tyylisiä :)

I ♥ nettikaupat




maanantai 2. maaliskuuta 2015

All you need is love.. and a dog

Koiramme Nasu tulee olemaan osa häitämme sekä hääkuviamme. Alunperin suunnittelin että Nasu voisi toimia myös sormuksenkantajana, mutta se ei varmasti suuren ihmisjoukon keskellä onnistu keskittymään nätisti alttarille kävelyyn, ainakaan yksinään.

Jos kummityttöni (häiden aikaan 1v) kävelee jo riittävän tukevasti, voisivat he kuljettaa sormuksen yhdessä alttarille ♥

Dogs in weddings
Kuva täältä.
Juhlavammaksi remmiksi tilasin Show leads for dogs -facebook sivuilta näyttelyihin tarkoitetun mallin, häiden teemaväreillä tietenkin:

9,40€ posteineen
Kaulapantana saa toimia joku meillä jo olevista pannoista (ja niitähän on monta!), mutta siihen voisi kiinnittää vaikka Finlaysonin Doggy style rusetin. Mallistossa on myös isännälle sopiva versio samassa kuosissa ja myös emäntä voi liittyä jengiin käyttämällä rusettia esimerkiksi hiuspantana tai silkkinauhaan solmittuna ranteessa. Näyttäisi varmaan hyvältä kuvissa jos isännällä ja koiralla (tai vaikka kaikilla kolmella) olisi samanlaiset rusetit :) Alla olevat voisivat toimia meillä:



Rusetit maksavat 24,90€/kpl ja niitä on kahta kokoa niin isännälle kuin koirallekin.

Doggy style -rusetti koiralle, pieni
Kuva täältä.
Koirille löytyy paljon juhlavia pantoja ja muita asusteita, esimerkiksi DiivaDogin valikoima kannattaa kurkata. Alla oleva blingi-panta PuppyStyle-verkkokaupasta, joka sopisi myös hyvin häidemme teemaan.

Kuva täältä.

Remmin ja rusetin lisäksi Nasulle ei näillä näkymin ole tulossa muita asusteita. Ei nyt ainakaan sellaista koirien morsiuspukua tai muuta mekkoa, niissä se ei suostuisi kävelemään metriäkään :D

doggie wedding  dogs chihuahua dress cute flowers groom bride brown
Kuva täältä.
Dog in wedding -   Jason Mize Photography
Kuva täältä.
Hääkuviin Nasu voitaisiin ottaa mukaan vaikka näin:

dogs in weddings
Kuva täältä.
Dogs in weddings
Kuva täältä.
dogs in weddings
Kuva täältä.
dogs in weddings #weddings
Kuva täältä.
Ja täytyyhän Nasulla olla myös oma paikka juhlatilassa, eli jotain tällaista täytyy hommata:

#dog #wedding
Kuva täältä.
Koiran osallistumista häihin voidaan olla montaa mieltä. Koirankarvat, allergiat, vieraiden juhlavaatteiden likaantuminen.. Mutta toisaalta kaikki mahdolliset koiramme hoitajat ovat mukana juhlissa joten mihin me sen sitten laittaisimme? Ja todellakin haluan Nasun mukaan kuviin. Kenenkään vieraistamme ei myöskään pitäisi olla niin pahasti koiralle allerginen että parikiloinen pallero aiheuttaisi suurempia ongelmia, eikä koira tule myöskään juoksentelemaan vapaana juhlapaikalla. Nasu on osa perhettä joten täytyyhän senkin päästä juhliin mukaan ♥

Bestdog señorita Nasu