torstai 26. helmikuuta 2015

Vieraskirjavaihtoehtoja

Vieraskirjalle tuntuu nyt löytyvän vaikka kuinka monta eri vaihtoehtoa. Perinteinen kirja on jäänyt taka-alalle ja tilalla on kaikkea muuta:

1. Sormenjäljet. Puu ja ilmapallot tuntuvat olevan suosituimpia, mutta löysin myös versioita joissa sormenjäljillä oli tehty riikinkukon pyrstö, kalan suomut, kuppikakun strösselit, sadepisarat.. Tämän voi toteuttaa joko pelkillä sormenjäljillä tai kirjoittamalla siihen nimen lisäksi.

DIY Wedding Guest Book / Printable PDF 16x20, 17x22, 18x24 or 20x25 inches - Dandelion Fingerprint and Signature Anniversary Poster. $18.00, via Etsy.
Kuva täältä.
2. Red carpet kuvaus vieraiden saapuessa juhlapaikalle. Punaisen maton voi tilata esimerkiksi täältä.

Kuva täältä.
Kuvaustausta voi olla joku kangas, lakana, tapetti tai vaikka tällainen:

Kuva täältä.

3. Photobooth. Hassuttelua huulilla, viiksillä, puhekuplilla.. Tämän voi toteuttaa polaroid-tyylisellä kameralla, digikameralla jossa itselaukaisin tai sitten kuvaajan/ kaason/ jonkun muun voi nakittaa ottamaan kuvia.

Kuva täältä.
Jos juhlapaikalla on riittävästi tilaa ja parilla on riittävästi budjettia, voi photo boothin totetuutta myös esimerkiksi Funboxin avulla. Firma tuo paikalle oikean valokuvauskopin ja rekvisiitat, sekä henkilön joka varmistaa että kaikki toimii. Kuvia voi ottaa rajattoman määrän ja ne tulostuvat samantien, sekä tallentuvat nettigalleriaan johon on pääsy puolen vuoden ajan juhlien ajankohdasta.

Vastaava konsepti löytyy myös Studio Black Pearlilta ja heiltä löytyy myös oma pakettinsa red carpet kuvauksia varten.


4. Viesti hääparille -laput. Tällaiset voi taiteilla itse, ne voi tilata valmiina, niissä voi olla enemmän tai vähemmän täytettäviä kohtia, ne voivat olla vaikka vain tyhjiä lappuja joihin jokainen saa kirjoittaa/piirtää mitä haluaa.

Kuva täältä.

Meille tulee nämä Ribbon&Inkistä tilatut, idea napattu How to be a Bridezilla -blogista :)

Juhlaputiikki Ribbon&Ink

5. Hieno kehys parin kuvalla ja kaikkien vieraiden nimet ja terkut siihen ympärille. Kuvan voi myöhemmin vaihtaa hääkuvaksi.

Kuva täältä.

6. Videoterveiset. Miettikää nyt miten hyvää materiaalia tulee loppuillasta :D

Kuva täältä.

7. Vieraiden nimmarit kiviin/ jenga-pelin palikoihin/ pullonkorkkeihin. Nämä voi sitten laittaa esille kotona esim. johonkin kulhoon?

Kuva täältä.
Kuva täältä.

8. Jonkun käyttö- tai koriste-esineen signeeraus.

Kuva täältä.
Kuva täältä.

9. Wish tree. Onnen toivotuksia puun oksille rispustettuina.

Wedding - Creative Wedding Guestbook ♥ Wedding Tree Guestbook
Kuva täältä.
Kuva täältä.

10. Taulu. Nimet/ toivotukset kirjoitetaan pieniin perhosiin/ sydämiin/ ilmapalloihin jne. ja liimataan tauluksi. Nää on ihania :)

Kuva täältä.
Kuva täältä.
Kuva täältä.

11. Karttapallo. Tämäkin sopisi meille kun matkustellaan paljon.

Kuva täältä.
Kuva täältä.

Omaa suosikkia on vaikea valita, kuinka monta näistä voisi toteuttaa samoissa häissä? :D

Kuva täältä.

maanantai 23. helmikuuta 2015

Kutsujen suunnittelua

Kutsut on tietty tärkeä osa häitä, niillä voi viestiä vieraille tulevien juhlien teemasta ja tunnelmasta. Meidän kutsuihin olin ajatellut väreiksi hopeaa ja turkoosia, mahdollisesti satiininauhaa tai strassisomisteita, kiekuraista tekstiä ja tietenkin jotain kimaltavaa.

Kutsujen lähetykseen ja ilmoittautumisten odottamiseen liittyy myös oma jännityksensä. Meneekö kutsut perille, mitä mieltä niistä ollaan, ollaanko kutsuttu oikeat ihmiset, tuleeko vinkunaa lasten/aveccien/kummin serkun kaimojen kutsumatta jättämisestä, muistaako vieraat ilmoittautua ajoissa..

Kuva täältä.
Sen lisäksi että kutsut ovat hienot, niiden tulisi sisältää riittävästi infoa:

- mitä, missä, milloin
- ketä kutsu koskee (lapset, avecit)
- lahjatoiveet
- saapumisohjeet, parkkiohjeet
- yöpymismahdollisuudet
- kaason/bestmanin yhteystiedot?
- dresscode
- miten ja milloin tulee ilmoittautua

LOVE this idea for a wedding invitation card. Add a Song Request card to send back with your RSVP then the music playlist will be what everyone wants to listen to!
Kuva täältä.

Kutsujen toteutustavasta olen muuttunut mieltäni monesti. Ensin halusin ehdottomasti askarrella ne itse. Ajattelin että se tulisi halvemmaksi ja olisi kiva jos kutsuissa näkyisi oma panostus. Suunnitelmissa oli jotain tällaista:

Kuva täältä.
Kuva täältä.
Askartelun suhteen tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin. Loppupeleissä se ei luultavimminkaan olisi tullut halvemmaksi, sillä haluamani materiaalit olisivat kuitenkin kustantaneet aikalailla. Lisäksi yli 60:n kutsun omin pikku kätösin väsääminen ei sittenkään kuulostanut niin kivalta :D

Toiseksi mietin kutsujen tilaamista netistä. Noita tilauspaikkojakin on miljoonia, aina kotimaisesta nowandforeveristä mitä ihanimpiin jenkkisivustoihin. Myös Vistaprintillä on ihan kivoja malleja ja mikä parasta hyviä tarjouksia. Mutta en vain millään osannut päättää kaikista ihanista vaihtoehdoista, plus en taaskaan olisi tyytynyt edullisimpaa malliin joten pelkät kutsut postituksineen olisivat tulleet kustantamaan vaikka kuinka ja paljon.. Tämän tyylisiä kuitenkin kuolasin:

Eat Drink Be Married Glitter Sparkles Rehearsal Dinner Printable Invitation | Custom Elegant Wedding Party Invite | PRINTED CARD / jpg / pdf
Etsy 
Gatu
We Do Wed - Signature Letterpress Wedding Invitations - Chewing the Cud - Black : Front
Wedding Paper Divas
Fantasia taskukortti, metallinhohto hopea, Cosmopolitan
Now&Forever

Jos olisin teettänyt kutsut alusta lähtien omien ideoiden perusteella, olisin varmaan tilannut ne MakeaDesignista. Tosi kivoja malleja ♥ 

Savet the date-kutsut tilasin Ifolorilta ja annoimme tai lähetimme ne noin puolta vuotta ennen bileitä. Niinpä ajattelinkin että voisivatko varsinaiset kutsut sitten olla täysin sähköisessä muodossa?

Sähköisiä kutsuja/hääsivustoja voi luoda ainakin seuraavilla:

- Morsiusappy 29,90€
- Iltalehden hääsivut ilmainen
Appy Couple 39$
- Juhlat.fi ilmainen
- Wedding Window ilmainen (alkaen)

Hääsivuille halusin seuraavia elementtejä:

- ilmoittautuminen: erityisruokavaliot, allergiat ja biisitoiveet
- lahjalista ja lahjan varaus
- saapumisohjeet
- bestmanien ja kaasojen esittely
- tietoja hääparista
- vieraiden ottamien kuvien jako

Sähköiset, valmiille pohjille luodut kutsut, on myös helppo tapa välttää tällaisia lausahduksia jotka eivät vaan ole yhtään meidän tyylisiä: "Tarjolla muutakin kuin kahvia, juhlimme ilman lapsia" tai "Lahjan kanssa ei tarvitse huokailla, sillä säästöpossumme tahtoisi ruokailla". :D

Loppujen lopuksi päädyin jenkkiläiseen Appy Coupleen, joka kustansi 35$ ja on käytössä niin kauan kuin itse haluaa. Sivut ovat helppokäyttöiset ja teemoja löytyi runsaasti. Ratkaiseva tekijä oli kuitenkin juuri oikeanlaisen (=paljon timantteja) kutsupohjan löytyminen, muutoin mikä tahansa yllä mainituista sivustoista olisi toiminut. Lahjalistan loin suomalaiselle Lahjalista.net -sivustolle jonka linkitin taas Appy Coupleen. Tässä linkki valitsemani teeman nettiversioon, alla mobiilinäkymä.

Tyyli: Carnegie hall

Appy Couplen avulla luodaan siis sekä netissä toimivat hääsivut että puhelimessa toimiva appi. Vieraat voivat jakaa ottamansa kuvat suoraan apin avulla meille ja muille vieraille. Suuri osa sivustosta on englanniksi, mutta en koe sitä ongelmana. Luultavasti lähetämme kuitenkin vanhemmille vieraillemme, joilta englanti tai netin käyttö ei niin luonnistu, ihan oikeat kutsukortit. Ne täytyy sitten kehittää jostain. Nyt täytyisi sitten keksiä millä lähetämme nettisivujen osoitteen vieraille? Tekstiviestillä?

Kutsujen lähetykseen liittyen tässä vähän apuja vieraslistan laadintaan:

Kuva täältä.

perjantai 13. helmikuuta 2015

Minun vai Meidän häät

Miehen eli sulhasen innokkuudesta ja osallistumisesta hääjärjestelyihin on varmaan niin monta versiota kuin on hääparejakin. Kuitenkin kun olen seurannut keskusteluja lähipiirissä ja hääpalstoilla, tuntuu hääjärjestelyt olevan enemmän morsiamen harteilla. Näin siis meilläkin, sulhasen häiden eteen tekemät asiat on laskettavissa suunnilleen yhden käden sormilla :D Eikä siinä mitään, itsehän rakastan juhlien järjestämistä. Onglema on vain että minusta tuntuu että järjestän Minun häitä, en Meidän.
Kuva täältä.

Sulhasen mielestä ensinnäkin hirveän rahamäärän tuhlaaminen yhteen päivään on täysin järjetöntä. Ja onhan se. Hääbudjetillamme maksaisi jo vaikka käsirahan asuntoon, pienen auton, ammattikoulutuksen n. 70lle nuorelle (worldvision.fi) ja vaikka mitä muuta. Mutta kun häät nyt vaan maksaa ja pakkohan sitä on kerran elämässään saada järjestää juuri sellaiset häät kun itsestä tuntuu! Eikö niin?

Kuva täältä.

Sulhasella ei myöskään ole mitään käsitystä hääjärjestelyiden aikataulusta, vaikka olen siitä useaan otteeseen yrittänyt kertoa :D Kaikki on hänen mielestään hoidettu hirveän ajoissa, vieläkin hän väittää ettei ole mikään kiire kun on vielä "niin paljon aikaa". Siis alle puoli vuotta. Olisipa muuten hauska nähdä millaiset häät hän saisi aikaan kun aloittaisi järjestelyt vasta NYT.

Kuva täältä.

Yksi asia josta sulhanen kuitenkin tuntuu olevan innoissaan on polttarit. Hän on jopa jo lähettänyt kutsuttavien listan bestmaneille, tosin bestmanien painostuksesta. Ja bestmanit hän siis valitsi joulukuun loppupuolella. Omat kaasonihan olen valinnut jo kahta vuotta ennen hääpäivää :D Polttarihomma ihmetyttää minua siksi, että sulhanen on ollut mukana järjestämässä ystävilleen mitä "hirveämpiä" polttarijuttuja ja oletin hänen pelkäävän kostoa. Hänen ystävänsä ovat saaneet "kärsiä" muun muassa rintakarvojen vahauksesta, benji- ja laskuvarjohypyistä, kokovartalo-kultapuvussa kulkemisesta pitkin kaupunkia.. Minuakin jännittää enemmän sulhasen polttarit kuin omani.

Kuva täältä.

Joihinkin asioihin olen sentään saanut sulhaselta kommentteja, kuten ruokaan ja sormukseen. Ruuan suhteen otin toiveet huomioon, sormuksen suhteen en :D Puvun mies on luvannut hoitaa itse, mutta senkään eteen ei tietääkseni ole mitään tehty. Aikaa on kuulemma. No onneksi 2/3 bestmaneista on naimisissa, joten heiltä varmaan tulee vinkkiä niin vuokrauspaikan kuin aikataulunkin suhteen.

Kuva täältä.

Niin ja onhan mies ollut katsomassa juhlapaikkaa kanssani, sekä hän toimi kuskina kun hain hääpukuani. Lisäksi hän on askarrellut rautalankavarsia hääkimppuni "kukkiin", Melkein hoitanut meille dj:n, ostanut postimerkkejä save the date kutsuihin, maksanut Yhden karkkibuffa-astian ja tutkinut häämatkan lentojen hintoja. Siinä se :D Paitsi että joo, hän on sanonut töihin häistä ja ilmoittanut että lähdemme häämatkalle pian niiden jälkeen. Se on jo paljon se!

Kuva täältä.

Tärkeintä tässä häähössötyksessä on tietenkin se itse asia eli naimisiin meno herra oikean kanssa. Täytynee olla siis tyytyväinen että on sellaisen ihmisen löytänyt ja että molemmat haluavat naimisiin vaikka toinen ei niin järjestelyihin osallistuisikaan. Niin ja turha hänen sitten itkeä kun väärän merkkistä olutta ja ilmeellisiä ohjelmanumeroita, ei voi ainakaan väittää ettei ole kysytty :D


Kuva täältä.


keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Grouponista bongattua

Kaikki oman elämänsä hääsuunnittelijat ja siitä ammattia haaveilevat huomio!

Tänään oli Grouponin tarjouksissa Luxury Wedding Planner -verkkokurssi 39€ (arvo 390€).

Tarjous löytyy täältä ja itse kurssi täältä.

Kurssi on englanniksi, mutta vaikuttaa oikeastaan aika kivalta. Kyllähän se nyt ainakin ihan läpällä täytyy ostaa ja suorittaa, siitä saa ihan todistuksenkin! :D

Tässä vielä Grouponin oma esittelyteksti kurssista:

Diili

Verkkokurssi koostuu seitsemästä moduulista, jotka sisältävät videoluentoja ja niihin liittyviä harjoituksia. Tehtävät tarkistaa tutor, joka antaa tehtävistä myös palautetta. Hyväksytysti suoritetusta kursista saa todistuksen. Kurssimateriaali on käytössä 12 kk ajan.

Moduulit

  • Moduuli 1 – Johdatus hääbisnekseen ja omaan rooliin hääsuunnittelijana
  • Moduuli 2 – Miksi hääsuunnittelijaa tarvitaan? Opi tuntemaan asiakkaasi (persoonallisuus, kulttuuri jne) ja ymmärtämään heidän tarpeensa
  • Moduuli 3 – Häiden suunnittelun työkalut, seremonioiden kulku, suunnitelman ja tehtävälistan luominen
  • Moduuli 4 – Budjetti
  • Moduuli 5 – Tavarantoimittajiin tutustuminen, lyhyt kuvaus häiden eri kategorioista, kuten valo- ja videokuvaus, hääkakun suunnittelu, sisustus ja koristeet, valaistus, kukat, ohjelma, asut, catering yms.
  • Moduuli 6 – Häät, koordinointi ja johtaminen hääpäivänä
  • Moduuli 7 – Oma liiketoiminta ja oman brändin tärkeys, asiakkaidenhankinta, markkinointi ja sosiaalinen verkostoituminen

Luxury Wedding Planner -verkkokurssi vain 39€ (arvo 390€) - JD Campus
Kuva täältä.

lauantai 7. helmikuuta 2015

Ystävänpäivähömppää ♥

Ystävänpäivä on häähullun kannalta loistavaa aikaa. (Netti)kaupat on pullollaan romanttista sälää jota voi hyödyntää häihin liittyen. Jos ei muuta niin kaupoista kannattaa hamstrata ihania sydänsuklaita karkkibuffaa varten!

1. Kortti huomenlahjaan.
Image 1 of The Naughty Little Card Shop Young With You Card
Asos 4,29€

2. Asuste hääyötä varten. Unwrap me! :D
Image 1 of BlueBella "Unwrap Me" Body Bow
Asos 22,86€

3. Potentiaalinen häälaukku.
Image 1 of ASOS Metal Heart Cross Body Bag
Asos 42,86€

4. Sulhaselle astetta siistimmät kalvosinnapit tai vaikka bestmanille lahjaksi.
Image 1 of ASOS Superman Cufflinks
Asos 14,29€

5. Vaikka sulhaselle, jottei hääpäivä unohdu.
Personalized Calendar Keychain - Hand Stamped Calendar - Special Day Calendar - Anniversary, Wedding, Brithday
Etsy 11,77€

6. Huomenlahjatoive? Häämatkalle? Muuten vaan?
Michael Kors 150$

7. Kaasoille.
You're My Person Coffee Mug // Personalized Mug // Best Friends Mug // Grey's Anatomy Mug
Etsy 13,60€

8. Vähän romanttisempia photo booth propseja.
PDF - Valentine's Day photo booth props/decorations/craft - printable DIY
Etsy 3,58€

9. Jos olisi seilori-teemaiset häät. Tai polttarit ;)
Anchor Heart Garland / 10ft Anchors Hearts Garland / Navy and Hot Pink bridal shower decor / Nautical wedding decor / your color choice
Etsy 11,33€

10. Mitä jos photo boothin tilalla olisikin kissing booth?
Valentines Day Decor, XOXO Valentines Day Banner, Valentines Garland, Heart Banner, Valentine Decoration, Wedding Photo Prop, Love Banner
Etsy 14,50€

11. Muistoksi hääpäivästä.
Love pillow cover,custom black couple cushion case,linen throw pillow,gift for her,wedding decor,Valentine gift,home decor,birthday gift 18"
Etsy 20,81€

12. Rakkausglitteriä seinälle.
Valentines Love Printable, Silver Glitter Love Typography, Instant Download, Wedding Decor, Valentine Decor XSOQ
Etsy 4,53€

13. Sydänköynnös koristeeksi.
Valentine decor, Valentines Day Decoration, Valentines garland, Heart Garland, Love garland, Valentines decor, Valentines Photo Prop
Etsy 6,35€